Tijdens de vakantie is er zeker niet stilgezeten, een kleine (…) update.

Kleedkamers 5 t/m 8 (unit 2)
Aan het einde van het seizoen hebben wij het verzoek gekregen van AZ om kleedkamers voor overdag ter beschikking te stellen voor het nieuwe damesteam. Dit zolang de verbouwing op het AZ complex nog niet is afgerond. Een kleine moeite voor ons om hen hiermee te helpen als buren. Unit 2 (kleedkamers 5 t/m 8) heeft tijdens de zomer door AZ een volledige upgrade gekregen en ziet er zeer fraai uit. Een paar praktische zaken waar jullie rekening mee moeten houden:

  • Door de weeks (trainingen) is unit 2 gesloten, zodat AZ door de weeks niet iedere dag met materialen hoeft te slepen. Zij maken door de weeks de kleedkamers schoon.
  • In het weekend (wedstrijden) kunnen de kleedkamers gebruikt worden
  • Ook de kantine en massageruimte hebben wij overdag aan AZ ter beschikking gesteld (o.a. voor besprekingen)
  • Laat de boel netjes achter (net als de andere kleedkamers), en zie hier op toe. Dat is in het belang van zowel ZCFC als AZ.

Verbouwen & verduurzamen: de Zonnepanelen
Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar de zonnepanelen liggen er! Veel dank aan de verbouwingscommissie en speciaal aan Ron Waij die hier mee aan de slag is geweest. de 21ste komt de leverancier het geheel afronden. Eerder zijn de ramen al voorzien van dubbele beglazing, is de LED verlichting op het C-veld/Veld 8 geïnstalleerd en zijn de muren geïsoleerd. De volgende stap is de dakisolatie.

Het verbouwen en verduurzamen is daarmee op schema, nog op de planning staan de volgende fases: de bouw en installatie van de ‘zonneboiler’ (heet water douches), en als laatste stap de verwarming van de kantine. Zoals in de eerdere updates aangegeven zullen wij de verbouwings- en verduurzamingskosten zolang het mogelijk is uit eigen middelen betalen, en dat lukt heel goed :-) Ook daarin alleen maar positieve ontwikkelingen. Door een slimme inkoop, subsidieaanvragen en fasering van het geheel, is de verwachting dat wij als club geen lening hoeven aan te gaan en houden we daarnaast een gezonde balans voor eventuele tegenvallers.

De club van 100 heeft gevraagd hoe zij hierin (financieel) de club kunnen ondersteunen. Er is hen gevraagd nog even door te sparen zodat -als alle verbouwingen klaar zijn- wij aan hen kunnen vragen mee te helpen aan een nieuw interieur voor de kantine. Dit zal als allerlaatste plaatsvinden.

Unit 3 en de douches scheidsrechters
Dankzij Ron, Hans en Jan zijn ook de toiletten in de laatste kleedkamer units vervangen en is de schiedsrechterskleedkamer (3x de woordwaarde bij Scrabble) voorzien van een betere warmwatervoorziening van de douche. De lange afstand naar de boiler wilde nog wel eens zorgen voor koud water, maar dat is nu verleden tijd!

Een nieuw scorebord?

In de vorige bestuursvergadering is uitgebreid gekeken hoe wij er als club financieel voorstaan. De verbouwing en verduurzamingskosten zijn fors, maar dankzij de slimme fasering, subsidies en goede inkoop, is er nog voldoende financiële ruimte. En dus ja: er komt een nieuw scorebord op het A-veld!. De komende weken zullen de offertes worden opgevraagd en wellicht dat het zelfs gaat lukken om het nieuwe scorebord voor de aanvang van de competitie, geïnstalleerd te hebben.

Het zal ongeveer zoiets gaan worden:

En als laatste het bier..
Met verschillende leveranciers is er gesproken over een nieuwe overeenkomst en uiteindelijk is besloten om de zeer prettige samenwerking met Heineken voort te zetten. Dit heeft een aantal consequenties. Heineken zal ook reclamebordsponsor van ZCFC worden en… de prijzen kunnen omlaag. We zakken weer terug naar Eur 2,25 voor een biertje van de tap. Overal stijgende prijzen, maar in dit geval bij ZCFC niet :-) In de komende weken zullen de prijzen worden aangepast. Veel dank aan de barcommissie en Rob Wooldrik voor dit resultaat. Proost!