Zetje Zes boekt zonder Knibbe eerste seizoenszege

Het is u deze zomer ongetwijfeld niet ontgaan: de transferperikelen rondom Jesse Knibbe. Hoewel de centrumspits bij Zetje Zes vaak overschaduwd werd door het enorme talent van zijn ploeggenoten, stond hij de laatste weken van het vorige seizoen toch volop in de belangstelling na een mooi debuut in de selectie van ZCFC. Een inschattingsfout van de coach van Zetje Zes, zo bleek later:

‘Omdat hij door de flinke concurrentie in het Zesde niet altijd op een basisplek hoefde te rekenen, gunde wij hem enkele wedstrijden in het eerste’, aldus een woordvoerder van ’s lands favoriete Kelderklasser. Dat hij vervolgens een goede indruk achterliet op de trainer aldaar verbaasde zijn ploeggenoten van het Zesde niet: ‘Bij ons draait hij vaak ook lekker mee, dus het kwam voor ons niet als een verrassing dat hij de show kon stelen op een iets lager niveau’.

Een opzichtige flirt met de selectie in een uitgebreid artikel van het Noord-Hollands dagblad schoot de technische staf van Zetje Zes echter in het verkeerde keelgat en zo werd besloten om Knibbe niet mee te nemen op trainingskamp naar Allicante (zie foto met prachtige oranje zwembroeken). Hoewel de officiële communicatie vanuit het Zesde was dat Jesse ‘eindexamen moest doen tijdens het trainingskamp’, wisten intimi wel beter. Volgens een bron dichtbij de speler zelf heeft de selectie Knibbe voor 3 jaar vast weten te leggen. Over de transfersom hebben de teams zelf officieel nog niets naar buiten gebracht, maar het schijnt dat het Zesde twee seizoenen lang kan rekenen op een wekelijks gratis rondje van de selectie.

Deze kapitaalinjectie maakte dat Zetje Zes zich nadrukkelijk kon melden op de transfermarkt, en dit heeft geresulteerd in het vastleggen van Jesse Schoten en Jesse Vlaar (u leest het goed, twee Jesse’s voor de prijs van één). Helaas moest onze laaste Jesse (Vromans) zich, net als Wouter Kramer, afmelden voor dit nieuwe seizoen en zo beginnen we deze keer met 19 man aan de bekerwedstrijden.

Deze zijn normaliter zowel op technisch als conditioneel vlak een drama, maar dit seizoen heeft het Zesde de eerste driepunter al snel te pakken. Na het vertrek van Knibbe is onze overgebleven spits Maurice opgestaan en bekroonde hij het vertrouwen van de trainer met zijn eerste goal in Zetje Zes. Dit biedt perspectief voor het nieuwe seizoen, waarin Zetje Zes waarin ondergetekende in ieder geval weer erg veel zin heeft!

MB