19 september, 2020

Zo, wat hadden we er zin in met z’n allen! De eerste competitiewedstrijd van het seizoen was een feit. Zetje mocht aantreden tegen de onverstaanbare vissers en vaklui uit Volendam. Het was in meerdere opzichten een prachtige dag. De zon scheen volop, de temperatuur was meer dan aangenaam en de bankrekening van het team kon weer volop worden gespekt. Met toch zeker 1 minuut verstreken na de afgesproken tijd stonden de heren/oosterburen al op het klokje te wijzen. Zelden kwamen zoveel teamleden zo kort na de verzameltijd te laat. Het mocht echter niet baten. Kennelijk was het hek buiten niet echt op tijd, en de vakantie van de directie was immers al geboekt, dat geld moet ergens vandaan komen. Jelle was afwezig in verband met zijn dam tot damloop welke hij met succes heeft gelopen. Wat een knoepert van een medaille ook. Nu je officieel meer conditie hebt dan 90% van het team heb je die meer dan verdient! De materialencommissie was goed voorbereid, want binnen de kortste keren mochten we aantreden in blauwe shirts die waarschijnlijk wel zijn gewassen, al was dat waarschijnlijk nog toen Corona nog slechts een buitensporig duur maisbiermerk was en de Chinezen in Wuhan nog alle dieren op dezelfde snijplank mochten onthoofden. Er was slechts één maat beschikbaar, wat voor sommigen moeilijker viel dan voor anderen. Volgens Sfeers mochten de shirtjes wel wat meer gemoduleerd zijn. Of getailleerd, wat was het ook alweer? Helemaal gelijk. Op dit niveau wil je er wel een beetje fatsoenlijk bij lopen, zeker als je vriendin ook je (roze) wondersloffen heeft uitgezocht. Je weet maar nooit of er ander publiek van de partij is! Maar gelukkig zijn we verwend met meerdere toeschouwers, waarover later meer.

Enfin, er werd ook nog gevoetbald!

Ondanks de puike voorbereiding van Lee in zijn rode Cape en Ofman die binnen no time het latje raakte was Zetje in de eerste minuten te slap begonnen. Volendam kwam aanvallend sterk over. De voorhoede leek zeer goed op elkaar ingespeeld en de eerste combinaties waren intimiderend. Het duurde dan ook niet lang voordat ze de eerste in het net hadden liggen. Foutje Lee? Kort daarna kreeg Maarten een dot van een kans.
Het duurde echter een kleine 15 minuten voordat de Zaanse diesels op gang kwamen. Ergens gedurende de eerste helft kwam Zetje gelijk na een goal van Eddie op aangeven van de recente transfer Mark Teeuwen, a.k.a. Fitgirl. Na een kleine miscommunicatie achterin ging het buitenspel stappen mis. Dit resulteerde in een 2-1 achterstand. Meer dan eens ging bij Zetje de vlag omhoog voor een discutabele buitenspelgoal, gelukkig (altijd) in het voordeel van Zetje. Ligtie tikte vervolgens knap de 2-2 binnen na een assist van Eddie. Het bleef lang spannend. Toch kwam Volendam weer voor na een nette vrije trap. De muur stond net niet goed en de keeper bleek geen keeper.
Toch kwamen we op spectaculaire wijze terug! Na een heerlijke dieptebal op Teeuwen trapte hij hem met een volley door het dak alsof het niets was. Dit laatste moment is zelfs vastgelegd!
Over memorabele momenten gesproken. Ook de oma van Bossie was van de partij! Na jaren afwimpelen en pareren was het niet meer mogelijk om haar van een wedstrijd van haar kleinzoon te weerhouden. Het duurde wel een helft in de dug-out van de tegenstander om erachter te komen dat wij niet in het oranje speelde, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze was erg onder indruk van de managementskills van Bossie op het veld, over de voetbalkwaliteiten zei ze alleen: ‘kan beter’. Maar goed, dat had iedere speler kunnen zijn. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. Een stand waar iedereen bij Zetje content mee leek. Het eerste punt in de pocket! Natuurlijk werd er na afloop een klein pintje gedronken en werd er gestemd op de man of the match en de lul van de week. De prachtgoal van Teeuwen maakte hem vrijwel unaniem de man of the match. De misser van Bossie in de eerste helft bezorgde hem de meeste nominaties voor de lul van de week. Deze nieuwe ‘lul van de week’ is door Nieuwmarc persoonlijk handgevormd, door in de bossen van Siberië de beste kwaliteit Essenhout te vinden en met een zelfgemaakte draaibank in elkaar gezet. Een knap staaltje vakmanschap! Na de wedstrijd werd er met het team zorg gedragen voor de kantinedienst, om enkele verdwaalde clubleden en alcoholisten te voorzien van bier of jonge jenever. Druk was het niet, want de wedstrijd in de namiddag was afgelast. Na wat wisselingen van de wacht en excellente terreindienst was het mooi geweest. Een heerlijk einde van een heerlijke middag!