Het voetbal verschuift in rap tempo van de zondag naar de zaterdag. Als echte Zaanse zaterdagclub uitkomend in de 3e klasse, is juist nu belangrijk de balans te vinden tussen doorgroei van eigen jeugd en daarnaast een kwalitatieve impuls te geven aan de selectie van buitenaf.

Vanaf het seizoen 2020/2021 zal de selectie worden versterkt met:

Jeroen de Louw: Deze topspits van SVA, oud ZCFC-er en Zaans topscoorder komt de voorhoede van Zet weer versterken.

Cas Meijer en Tijn Meijer: na een lange uitstap bij Zaanlandia 1 en 2, keren de gebroeders Meijer keren weer terug bij hun oude cluppie.

Daarnaast sluiten Wouter Zijlmans (Fortuna W’ Veer), Alexander de Vries (KFC), Gian Luca Klunnen (Wherevogels) en Mike Bloemberg (Sc Hercules) aan bij de selectie voor 1 & 2.  Allen een warm welkom bij ZCFC!

Overgekomen vanuit de jeugd:
Daniel Post en Jeroen Abbenhues, Tom Luckfiel, en Calvin Stolk. Goed om te zien dat deze jeugdspelers aansluiten bij de selectie.

Al eerder was bekend gemaakt dat Justin Valk (VVSB), Sebastiaan Ntim (AFC ’34) en Brandon Derie (Wherevogels) aan de selectie zijn toegevoegd.

 

 

 

ZCFC groeit en de aansluiting tussen jeugd en senioren is cruciaal in deze nieuwe fase voor de club. Onder leiding van Ron Karreman als Technisch Manager – in samenspraak met Willem Zeijlmans (hoofdtrainer), Maikel de Vries (2e), Damien Prinsen (JO19) en Mitchell Beckmann (JO17)- zullen de selecties van de senioren en de jeugd verder worden vormgegeven en definitief worden gemaakt. Hierbij zal scherp worden gekeken naar de positie van eigen jeugd en de eventuele aanvulling van buitenaf zoals aan de selectie gepresenteerd in januari:

  • Kwalitatieve impuls voor de selectie
  • Focus op doorschuiven eigen jeugd naar selectie
  • Ultiem faciliteren vanuit vereniging (en nee, we gaan geen spelers betalen)
  • Geen vriendenteams in selectie-elftallen

Willem Zeijlmans en Ron Karreman