Er moeten maar niet te veel woorden worden gewijd aan de wedstrijd tegen Alcmaria Victrix die ZCFC met 1-0 verloor. Dat verlies werd al binnen 10 minuten in de 1e helft veroorzaakt en dan voetbal je achter de feiten aan.  ZCFC ging in de 1e helft veel te veel mee met de kick en rush instelling van de tegenstanders:  lange ballen naar de fysiek sterke voorhoedespelers,  en daar stond een onrustig verdedigend ZCFC tegenover. In de tweede helft viel ZCFC aan, maar Alcmaria Victrix parkeerde de bus,  om een typische (foute) voetbalterm te gebruiken. Ballen over de tribune, tijdrekken, met 10 man achter de bal, alles werd uit de kast gehaald door Alcmaria  om de 1-0 veilig te stellen. ZCFC kreeg wel kansen, voetbalde in de 2e helft beter, maar miste het geluk en soms ook de power en de slimheid om het matige Alcmaria Victrix te verslaan.  ZCFC zal in de volgende wedstrijden vol aan de bak moeten,  willen we geen degradatiewedstrijden spelen!  

ZCFC speelde met Remco van Dijk, Quint Rempt, Tom de Vos, Chris Visser en Jasper Breedijk achter, en midden: Hein Koster, Björn Keetbaas en Marijn Esman en voor: Bruce Harrems, Ruben Wooldrik en Jens Winkel. In de laatste 10 minuten viel Maurits Groenhof nog in.  

Het 2e speelde ook tegen Alcmaric Victrix. Uitslag 1-1, doelpunt Rob de Jonge die na een 20 minuten geblesseerd het veld verliet. Het had 7-1 moeten worden, zo veel kansen kreeg het 2e!