Nog steeds geen voetbalwedstrijden, maar ondanks dat, een zeer bewogen week bij de vereniging. Een week waarin we afscheid hebben moeten nemen van Andries Kramer en Janny Klokman, in diezelfde week de aankondiging dat Stephanie Dorjee in blijde verwachting is en Robert van Tellingen de 50 kaarsjes aantikte.

Ook de week waarin Jan Dirk van der Zee (amateurpoliticus/epidemioloog en tevens directeur amateurvoetbal van de KNVB) weer een column (‘Logica van een lekke bal’) schreef die over van alles ging, behalve over het geven van duidelijkheid voor de amateurverenigingen. Door vast te houden aan een niet haalbare/planbare Regio Cup (laatste speelweekend Regio Cup: 26 juni, eerste mogelijkheid volgens routekaart Rijksoverheid voor het spelen van wedstrijden tegen andere clubs: 7 juli) gijzelt de KNVB ieder ander lokaal initiatief. Dezelfde KNVB die weigerde overigens om mee te doen aan het gezamenlijk statement van de FIFA, UEFA en Formule 1 tegen verbaal geweld, vaak met een racistisch of discriminerend karakter, op de social media kanalen. Het argument? “Die voorgeschiedenis kennen wij hier niet (…) en dan komt een boycot van de social media kanalen uit het niets”. Waarvan acte… Je begint je zo langzamerhand af te vragen of men in Zeist niet een beetje is losgezongen van de leden, de maatschappij en de realiteit, maar dat terzijde.

Ook werd door de KNVB bekend gemaakt dat vanaf seizoen 2022-2023 mogelijk is dat zondag-teams horizontaal mogen overstappen naar de zaterdag competitie. Erg sneu voor die clubs die of net zijn overgestapt, of een hele zaterdag-tak aan het op zetten zijn. De zaterdag zal de komende jaren nog meer ‘booming’ worden, uiteraard zeer prettig voor een echte zaterdagvereniging zoals ZCFC :-)

Terras-update
De afgelopen weken is er bizar veel werk verzet aan de update van het Terras (3.0): Alle het oude hekwerk en bielzen zijn verwijderd, de oude terrastegels zijn door een ploeg veteranen, selectie, Mopperploeg, JO17 en JO19 verwijderd, de nieuwe bloembakken zijn door de veteranen neergezet en Tegelkoning Bert heeft de eerste strook nieuwe terrastegels gelegd. In totaal zal er ruim 400 vierkante meter komen te liggen. De nieuwe terrastafels staan in de lak, de nieuwe stoelen en heaters staan klaar, net als de Oranje Support Casper-bankjes en de 4 buitenboxen zijn operationeel. Alles onder de bezielende supervisie van  Hans Dekker en Andre de Boorder/Mario Kooi. Nog een week of 2/3 en dan is het waarschijnlijk klaar. Geen voetbal, maar wel een heel mooi staaltje teamwork van de vele vrijwilligers van onze club.

Focus op het nieuwe seizoen
Qua voetbal zal het helaas niet veel meer gaan worden dit seizoen, de situatie rondom Corona is nog steeds zorgelijk en geeft geen ruimte om op dit moment veel te mogen organiseren. De focus ligt wat dat betreft ook zeer op volgend seizoen. Voor de jeugd is de inventarisatie voor de hoeveelheid teams en leeftijdsindelingen voorzichtig gemaakt, net als voor de seniorenteams. Zoals het er nu naar uitziet, zijn we zelfs een seniorenteam gegroeid en mogen we een ZCFC 10 verwelkomen. Een jonge en enthousiaste groep heeft zich bij de club gemeld en komen in het nieuwe seizoen in het Zaansoranje voetballen. Daarmee zijn we de club met de meeste seniorenteams in de Zaanstreek, 14 in totaal. Groeien in Coronatijd, best wel bijzonder!

Wat gaan we nog doen dit seizoen?
Uiteraard zodra het weer mag, wedstrijden spelen, voetballen! Er zijn al contacten gelegd met diverse andere clubs om de nodige oefenwedstrijden te organiseren. Insteek is hierbij dat we dat voor alle teams willen gaan doen. Op dit moment is het alleen nog niet mogelijk vanwege de Corona maatregelen.

Team BBQ avonden voor de senioren
Ieder seniorenteam krijgt (zodra het weer kan!) de mogelijkheid om een eigen avond bij de club te organiseren. De club betaald de kosten (tot max 100,-) voor de BBQ. Aanmelden kan via voorzitter@zcfc.nl

Een ouderwets ZCFC eindfeest
Met potlood zijn we voorzicht al wat data aan het prikken, uiteraard kijkend naar wat er mag tegen die tijd (eind juni/begin juli?)… een laatste knallende dag met wedstrijden en afsluitend een feest op het nieuwe terras… zangertje… bitterballetje… colaatje of biertje…. We hebben nog de nodige hobbels te nemen, maar de eerste stappen zijn gezet.

Namens het Bestuur

Martijn & Dirk