ZCFC Velsen KNVB beker

Met flonkerend nieuw shirt, voorzien met de namen van onze sponsoren, en vooral die van de nieuwe sponsor, Thermo4U, na een voorbereiding die alleen maar overwinningen kende, werd nu Velsenoord op overtuigende wijze met 4-0 verslagen. Dit was de tweede overwinning in de bekercompetitie nadat woensdag jl. Saenden(za) met 7-0 naar huis werd gestuurd. Het is toch jaren geleden dat ZCFC twee overtuigende overwinningen boekte in deze competitie die vooral geldt als een nuttige voorbereiding op de echte competitie.

Een stevig en met veel inzet spelend Velsenoord gaf eigenlijk alleen in de beginfase goed partij, maar toen de aanvoerder Marijn Esman de 1-0 aantekende (13e min) en 5 minuten laten Miel Honig (ja, zoon van) een penalty met overtuiging inschoot, was ZCFC duidelijk de bovenliggende partij. Het fraaiste doelpunt kwam na rust voor rekening van Tom Cornelissen. Hij krulde een vrije trap mooi in de linkerbovenhoek en invaller Jacco Munscher zag een schuiver bij verrassing in het doel verdwijnen. De 4-0 was dik verdiend en een schril contrast met een jaar geleden toen wij thuis van Velsenoord overtuigend verloren.

Zaterdag wacht nog Jisp voor de bekercompetitie en de uitdaging is nu voor ZCFC de nul te houden! Dinsdag speelt een selectie van ZCFC nog tegen Swift 2. ZCFC speelde met de volgende spelers: Remco van Dijk op doel, achter Jasper Breedijk, Rutgher de Vos(nieuw), Tom Cornelissen(nieuw) en Nick Bos, na rust vervangen door Jacco Muscher, midden Hein Koster, Marijn Esman, Miel Honig(nieuw), en voor Bruce Harrems, Brian Meijer(weer lid geworden) en Jesse Knibbe. Na rust vielen Quint Rempt, en Maurice Stor(nieuw) nog in. Een goede voorbereiding doet ons vol vertrouwen de competitie in gaan die pas 22 september start en dan spelen wij thuis tegen PSZ. Maar 15 september eerst nog de beker tegen Jisp, thuis.

PT