ZCFC had vanmiddag in Amsterdam-Noord, (foto John Beckman) op het schitterend gerenoveerde sportpark Kadoelen, maar een opdracht: de winst pakken, om afstand te nemen van de onderste regionen. Dit moest ook deze keer weer gebeuren met een sterk gewijzigd team. Bodhi Smis en Erno Vreugdenhil waren verhinderd en Brian Meijer was nog niet fit genoeg om te starten. In het begin deden de ploegen weinig voor elkaar onder, hoewel ZCFC meer voor het doel van de tegenstander was te vinden, wat leidde tot een kans voor Jesse die alleen voor de keeper van Kadoelen verscheen. Remco van Dijk onderscheidde zich in deze fase door een droog schot uit zijn doel te ranselen.
Halverwege de eerste helft raakte Oscar Koolmees geblesseerd en werd Brian Meijer alsnog in gebracht. In minuut 36 kwam ZCFC op voorsprong, een voorzet van Jesse Haanstra, die lang onderweg was, werd door de keeper van Kadoelen gemist en toen was het voor Jesse Knibbe een koud kunstje, om de bal in het lege doel te schuiven. In minuut 45 zat Z helemaal op rozen toen Rutger de Vos de twee nul binnentikte, wat tevens de ruststand werd.
In de tweede helft was ZCFC heer en meester en kwam Kadoelen er niet meer aan te pas. Tom Cornelisse dacht zijn team van uit een vrije trap naar 3-0 te schieten, maar zijn verwoestende uithaal spatte van uit de onderkant lat weer het veld in. Maar in minuut 74 haalde hij toch zijn gram en scoorde de 3-0, de wedstrijd was gespeeld. Brian Meijer omlijste zijn invalbuurt met twee rake treffers en zo eindigde dit eenzijdige treffen in een eclatante overwinning voor ZCFC. Met deze overwinning en de gunstige uitslagen van de concurrerende teams, werd de degradatiezone verlaten.
ZCFC speelde in de volgende opstelling: Remco van Dijk, Jesse Haanstra, Chris Visser en Jacco Munscher Mauries Stor, Hein Koster, Tom Cornelisse, Hein Koster, Hiddo Haanstra( Butter) Jesse Haanstra en Oscar Koolmees (Brian Meijer).
ZCFC 2 verloor strijdend bij en tegen AFC ‘34 met 6-1, enigszins geflatteerd. Veel dank aan de vele invallers die de wedstrijd alsnog mogelijk maakten.Bijzonder moment bij de enige treffer van Zet: de jongste speler van het veld, Noël,  scoorde fraai de enige tegengoal!
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.

Ik Accepteer