For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.

Ik Accepteer

De laatste vijf minuten waren typerend voor de strijdbaarheid waarmee ZCFC de gehele wedstrijd knokte om eindelijk weer eens een overwinning te boeken. Tegenstander SCW uit Rijsenhout kwam toen op 1-2, , en de wedstrijd leek beslist. Maar ZCFC rechte de rug, eerst kwam er nog een schot van Erno op de lat, maar in de laatste minuut wist hij op fraaie wijze (halve volley uit de draai) de 2-2 aan te tekenen. Helaas bleek de batterij van de cameraman niet bestand tegen de waterkou, waardoor alleen de verbeelding van deze actie overblijft.

De wedstrijd begon met een voetballoze minuut als statement tegen racisme, hierna dreigde SCW in de beginfase overrompeld te worden. Pas in de 13minuut wist Jesse met goed doorzetten de 1-0 aan te tekenen. ZCFC leek de bovenliggende partij, maar SCW nam het initiatief over. Keeper Remco moest een paar keer flink aan de bak. SCW zette die lijn na de rust door, maar halverwege de 2helft speelden beiden ploegen vol overgave voor de winst en werden risico’s genomen. Soms vergat ZCFC in de grote ijver wel eens een combinatie op te zetten en werd de bal te vaak vanuit de verdediging te snel naar voren gespeeld. Het spel werd hierdoor opportunistisch, soms rommelig, maar strijd werd er geleverd. Met als resultaat de 2-2.

ZCFC zal in de komende twee wedstrijden tegen Kadoelen volgende week en Geuzen/Middenmeer de week daarna punten moeten pakken, wil het de huidige positie verbeteren, wat hard nodig is.

ZCFC speelde met Remco van Dijk in doel, met achter Jacco Munscher, Bodhy Smis, Chris Visser, en Jesse Haanstra, en midden Hein Koster, Tom Cornelissen, en Quint Rempt, en voor Rutger de Vos, Erno Vreugdenhil en Jesse Knibbe. Na rust viel Hiddo Haanstra in.

Volgende week Kadoelen uit.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.

Ik Accepteer