Trainer Willem Zeijlmans moest voor aanvang van de wedstrijd opnieuw puzzelen om zijn centrale duo samen te stellen. Zijn keuze viel op Tom Cornelisse en Maurice Stor, die hiermee zijn debuut maakte in ZCFC 1.
Maurice verdedigde met verve en bracht rust in de defensie van ZCFC. De eerste 22 minuten van de levendige wedstrijd had ZCFC de overhand, wat leidde tot drie grote kansen voor Z, via Marouan, Jens en Jesse.
In de bovengenoemde minuut 22 brak Brian Meijer door, de keeper kwam  te laat uit zijn goal en een botsing was onvermijdelijk. Nadat de keeper geblesseerd het veld had verlaten, kreeg Brian voor alle ZCFC ers een onbegrijpelijke rode kaart. Tussendoor kreeg Roy Klop van Purmersteijn ook rood, omdat hij Brian bij zijn keel greep.
Trainer Zeijlmans vroeg netjes aan de scheids om uitleg over de rode kaart van Brain en dat vond hij niet nodig. Toen de trainer nogmaals om uitleg vroeg, stond hij niet in het voor hem bestemde vak en stuurde de scheidsrechter hem met rood naar de tribune en zo had hij de toon gezet.
Gelukkig hielden de spelers wel het hoofd koel en kon de wedstrijd worden voortgezet. Purmersteijn  kreeg voor de rust nog een kans, toen hun spits keihard de deklat raakte.
In minuut 57 kwam ZCFC via een snelle uitbraak op achterstand via Lorenzo Rijmers. In minuut 62 verscheen een van de voorwaartsen van Purmersteijn voor keeper Remco van Dijk en deze kon hem stoppen via een overtreding buiten de zestien.
De scheidsrechter trok de gele kaart en gaf een vrije trap buiten de zestien. De scheids draaide zijn beslissing terug en gaf Remco rood omdat hij buiten de zestien een overtreding had gemaakt, dit schijnt een nieuwe regel te zijn. Was de overtreding binnen de zestien gemaakt, dan had ZCFC een strafschop gehad en Remco geel.
Jesper Jonker verving Remco en Jesse Knibbe werd geslachtofferd. De negen overgebleven Z ters rechten hun rug en gingen alles of niets spelen, wat leidde tot meerdere grote kansen, die op miraculeuze wijze niet werden verzilverd.
En dan kun je er op wachten dat de tegenstander wel toeslaat en dat gebeurde in minuut 82 door wederom Lorenzo Rijmers.
De wedstrijd leek gespeeld, maar Tom Cornelisse wist uit een vrije trap schitterend te scoren. Met nog een paar minuten op de klok trachtte ZCFC de gelijkmaker te forceren, maar men kreeg het deksel op de neus. Via twee counters  wisten Donny Grever en Lorenzo Rijmers, de score naar 4-1 te tillen.
Al met al een onfortuinlijke en tevens  geflatteerde uitslag. ZCFC speelde in de volgend opstelling: Remco van Dijk(Jesper Jonker), Jasper Breedijk, Maurice Stor en Tom Cornelisse, Jacco Munscher(Rutger de Vos), Marouan,Marijn Esman en Miel Honig(Ruben Wooldrik)Jesse Knibbe, Brian Meijer en Jens Winkel.