Brian Meijer was zaterdagmiddag de grote man bij ZCFC, via twee doelpunten een assist en een overtreding op hem gemaakt, met een strafschop tengevolge, was hij er bijna geheel verantwoordelijk voor, dat Kadoelen werd veroordeeld tot de nacompetitie.

Niet zo vreemd, want in de laatste wedstrijden scoorde hij al aan de lopende bant. De wedstrijd was nauwelijks 30 seconden oud, toen Brian via een pass door het midden, het strafschopgebied binnen dribbelde, een aantal verdedigers achter zich latend, de bal snoeihard binnenschoot. De vele meegereisde ZCFC-ers konden hun ogen niet geloven. Kadoelen liet zich niet onbetuigd en zette gelijk de druk erop, wat resulteerde in een zeer gevaarlijke actie voor de goal, Remco was al gepasseerd, maar Jacco redde de bal van de doellijn.

Uit het niets kwam Kadoelen op gelijke hoogte. Remco wilde de bal wegtrappen , helaas schoot hij hem in de voeten van Barry Kuiper en die maakte dankbaar gebruik van het cadeautje. Hierna werd het rommelig aan beide kanten en was van goed voetbal geen sprake meer, mede door de spanning en het verouderde kunstgras.

Toch kwam ZCFC er over de flanken een paar keer gevaarlijk uit, wat met een beetje geluk tot een goal had kunnen leiden.

Uiteindelijk kwam die tweede goal er, toen Björn in minuut 40 een prima pass verzond op Brian en deze de bal droog binnenschoot. De koek was nog niet op in de eerste helft. Brian kwam in minuut 45 op het middenveld in balbezit en zette Jacco voor de goal, die de bal tergend langzaam in het doel zag gaan en zo sloot Z de eerste helft af met een veilige 3-1 voorsprong.

In de tweede helft is deze voorsprong niet meer in gevaar gekomen. ZCFC zette een tandje bij en creëerde  het meeste gevaar. Jens Winkel scoorde de 4-1 uit een vrije schop, maar deze werd afgekeurd, omdat de bal niet in een, maar in twee keer moest worden genomen. Brain was nog dicht bij zijn derde goal, toen hij zich fraai vrij speelde en zijn schot naast zag gaan.

In minuut 85 kwam aan alle spanning een einde, toen Brain onreglementair in het strafschopgebied werd gestuit. IJzig kalm zette Björn zich achter de bal en schoot het leder beheerst in de linker hoek. Kadoelen was geknakt en Z kon feest vieren. Al met al een groot compliment aan het team en de staf. Verder werden we nog aangenaam verrast, toen de uitslag van Zaandijk(zaterdag 2) binnen kwam, met als gevolg, dat ZCFC 2 deze middag officieus kampioen is geworden. Proficiat spelers en staf.

ZCFC speelde in de volgende samenstelling: Remco van Dijk, Jacco Munscher, Björn Keetbaas, Chris Visser en Rutger de Vos, middenveld: Hein Koster, Jesse Knibbe en Jens Winkel en voor: Erno Vreugdehil, Brian Meijer en Bruce Harrems. Wissels: Hiddo, Marouane en Jordan.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.
Ik Accepteer