Toen in het begin van de 2e helft Jesse na goed doorzetten en een paar fraaie passeerbewegingen een scherpe voorzet gaf waarna Erno de 2-1 maakte, dachten alle ZCFC-ers: eindelijk weer eens een terechte overwinning! ZCFC was sterker in een boeiend voetbalgevecht met veel hotseknots-begoniavoetbal, en de 3-1 lag meer voor de hand dan de 2-2. Maar Erno miste een mooie kans op 3-1 ,en dan weet een slimme tegenstander met wat oudere spelers direct daarna uit een vrije trap de 2-2 te maken.

VVA/de Spartaan veerde op. ZCFC raakte het resoluut verdedigen even kwijt, en in het laatste gedeelte van de 2e helft sloeg onze tegenstander toe en het werd 4-2 tot verbijstering van de spelers en de supporters. Want er lag winst in het verschiet en een positie op de ranglijst die ZCFC uit de degradatiezone haalt. Ook in de 1e helft wees niets er op dat ZCFC de onderliggende partij was. Het werd 1-0 door Erno die met een droge schuiver de doelman van SVA/de Spartaan verraste. Maar een snelle rush van de spits zorgde voor de 1-1. Wie niet scoort, wint niet, zei ooit eens de icoon van het Nederlandse voetbal. Dat geldt ook voor ZCFC. Een elftal dat handig gebruikt maakt van kleine fouten van de tegenstander, profiteert van nodeloos balverlies, ook al heb je meer de bal, dan de tegenstander, die tegenstander wint, en het oogt onrechtvaardig.

ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel. en achter Oscar Koomees, Chris Visser, Bodhi Smis, en Jordan Butter, en midden Tom Cornelissen, Hein Koster en Quint Rempt, en voor Jesse Knibbe, Jens Winkel en Erno Vreugdenhil. Bodhi werd voor rust al vervangen door Jacco Munscher, Ruben Wooldrik viel in het begin van de 2e helft in voor Jordan Butter.

Volgende week de Dijk uit. Als ZCFC met zo een inzet speelt als vandaag, meer geluk heeft en iets minder fouten maakt, is alles mogelijk, zelfs tegen de nr. twee.

En het tweede elftal wint met 1-0 van het 2e van Zaandam. Met dank aan doelpuntmaker, de spits het 3e Robby de Jonge.