De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie was tegen Ilpendam JO11-2.

Helaas was Ilpendam niet de enigste tegenstander van ZCFC want ook de griep bood tegenstand.

Vrijdagavond kwam de eerste ziekmelding binnen bij de leiders van het team, op zaterdagochtend de tweede en vlak voor de wedstrijd gaven nog eens twee spelers aan dat ze zich eigenlijk niet zo heel goed voelde. Deze spelers gingen het toch proberen. Top!!

Gelukkig konden we op het laatste moment nog twee invallers regelen zodat we toch met negen spelers de wedstrijd konden spelen.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd maar of ZCFC zat nog in de winterslaap of ze hadden het fluitje niet gehoord want     Ilpendam kon vanaf de aftrap zo doorlopen naar het doel van ZCFC en binnen 30 seconden stonden we met 0-1 achter.

Het duurde even voor ZCFC op gang kwam want ook de volgende 3 tegendoelpunten werden binnen 12 minuten gemaakt door Ilpendam.

Pas hierna begon ZCFC met voetballen en werd er beter tegenstand geboden. ZCFC kreeg ondanks het matige spel toch nog een paar kansen maar helaas gingen die er niet in waardoor de ruststand 0-4 werd.

In de rust werd door de coaches op duidelijke wijze aangegeven dat ZCFC beter moest gaan samenspelen.

ZCFC begon een stuk feller aan de tweede helft en het spel speelde zich grotendeels af op de helft van Ilpendam.

Toch was het Ilpendam die voor de 0-5 zorgde.

ZCFC wist toch nog een paar keer door te breken wat leidde tot 2 doelpunten en een gemiste strafschop.

Eindstand 2-5.

Spelers van JO11-1: Tijdens deze wedstrijd bleek dat aan het samenspel nog een hoop te verbeteren valt. Denk eraan dat we een team zijn. Op bepaalde momenten gingen spelers voor eigen succes terwijl er medespelers waren die er beter voor stonden. Als we hier de komende trainingen flink aan gaan werken gaan de coaches er van uit dat het snel beter zal gaan. Want het gaat er natuurlijk niet om wie de doelpunten maakt maar dat ze gemaakt worden.

Doe allemaal weer goed jullie best op trainen de komende week en dan gaan we er volgende zaterdag weer vol tegen aan.

Dan spelen we uit tegen Monnickendam om 10 uur.