ZCFC kon na een prima voorbereiding -met groepswinst in de beker- op het sfeervolle sportpark van Sportclub Westeinder de zegereeks niet voortzetten. Er waren excuses: een peloton aan geblesseerde en een paar zieke spelers. 1x keer getraind door de omstandigheden, maar toch! Bij aanvang was het reeds duidelijk, dat SCW er vol voor ging. Men pakte ZCFC bij de strot en liet niet meer los. SCW dicteerde het spel en wist met snel en attractief voetbal, het spel van Z te ontregelen.
In minuut 1 was ZCFC reeds gewaarschuwd, toen de nummer negen van SCW ( een plaag voor onze verdediging) vrij voor Joppe Volklandt verscheen. ZCFC had geluk, toen de scheidsrechter in minuut 20 een overtreding binnen het strafschopgebied onjuist beoordeelde en SCW beloonde met een vrije trap in plaats van een strafschop.
In minuut 27 kwam SCW op voorsprong, door de bovengenoemde nummer 9. Hein werd door balverlies voorin in de tegenaanval geklopt en Joppe had het nakijken. Zet stelde er weinig tegenover. Een keer kwam Z gevaarlijk voor het doel van SCW , toen Tom Luckfiel op links doorbrak, een prima voorzet afleverde, die Jeroen op een teenlengte miste.
In de tweede helft wisselde trainer Zeijlmans Gian Luca -die tegen een gele kaart aanliep- voor Jesse Knibbe en wijzigde hij zijn strategie, door Justin Valk,  door te schuiven naar het middenveld. Mocht Z nog enige hoop hebben gehad op een beter resultaat, dat bleek deze ijdel. De snelle linksbuiten van SCW was Rutger te snel af en gaf Joppe voor de tweede keer het nakijken. In het verloop van de tweede helft was Z niet meer bij machte om SCW te verontrusten. Eenmaal veerde de aanhang van Z op, toen Jesse Knibbe een voorzet losliet, om daarna door Jens centimeters naast naast te zien worden gekopt. In de 77ste minuut werd Z voor de derde keer geklopt. Hein kon een bal op het middenveld niet onderscheppen en gaf zo een vrije doorgang voor de speler van SCW die Joppe voor de derde keer kansloos liet.
De wedstrijd was gespeeld en Joppe beloonde zijn optreden nog met een paar knappe reddingen. Wouter Zijlmans en Tom Luckfiel werden in de tweede helft nog vervangen door Calvin Stolk en Ruben Wooldrik. De scheidsrechter -in een overigens zeer sportieve wedstrijd, trok zeven keer de gele kaart.  5 maal voor spelers van ZCFC (Wouter, Hein, Gian Luca, Ruben en Jesse Haanstra) en twee maal voor SCW.  ZCFC speelde deze middag met: Joppe Volklandt (K), Rutger Vos, Justin Valk, Hein Koster, Jesse Haanstra, Wouter Zijlmans (Calvin Stolk), Cas Meier, Jens Winkel, Gian Luca Klunnen (Jesse Knibbe), Jeroen de Louw en Tom Luckfiel (Ruben Wooldrik).