Na een ellenlange lock-down en daardoor niet kunnen voetballen, waren we blij dat de versoepelingen toch weer iets toelieten. Als bestuur vonden we dat we deze kans aan moesten grijpen om toch een afsluiting van het seizoen te organiseren.

Het is een mixtoernooi geworden, waarbij het doel was alle leden iets aan te kunnen bieden en in combinatie elkaar (nog) beter te leren kennen. ’s Morgens kwam de jeugd aan bod. Alle teams werden door elkaar gehusseld en speelden onderling partijtjes. De jongste jeugd speelde op een ¼ veld en de oudere jeugd op een ½ veld. De mini’s speelden onder leiding van Stephanie een apart toernooitje in de pannakooi. Halverwege de ochtend kwam een ijskar van B-frozen het terrein op. Hier kon elke deelnemer tussendoor een heerlijk verfrissend ijsje halen. Na de laatste wedstrijden en prijsuitreiking kon elke deelnemer een bakje patat in de bakhoek halen (want ja, ook de bakhoek dames konden na lange tijd weer hun kunsten vertonen) en daar werd het mixtoernooi voor de jeugd mee afgesloten. Het enige smetje op de ochtend was een verdrietige speler, die met bal op weg was naar de goal, maar doordat hij in een sandwich werd genomen, kon hij niet scoren. De tranen vloeide rijkelijk over zijn wangen, maar een ijsje zorgde ervoor dat de tranen al snel opdroogde.

’s Middags was de beurt aan de senioren, ook hier werden alle teams van Z1 t/m de G zo eerlijk mogelijk door elkaar gehusseld. Het werden uiteindelijk 12 teams die verdeeld over de 3 velden hun wedstrijden van 15 minuten speelden. Rond 17:00 uur waren de laatste wedstrijden afgelopen en volgde de prijsuitreiking. Ook de scheidsrechters werden hierbij in het zonnetje gezet en bedankt voor hun begeleiding. Na afloop vertelde een selectiespeler dat zijn mooiste moment van de middag een assist op een speler uit het G team was, die daardoor dus kon scoren. Uitspraak van een veteraan: “Ik vond het super om een keer een heleboel medezetters te ontmoeten en mee te ballen van andere teams waar ik normaal niet mee in contact kom…samen voetballen schept een band” Deze uitspraken bevestigen het nut en doel van het organiseren van een mixtoernooi, want daar doen we het uiteindelijk voor. DJ Aart zorgde de hele middag voor de muzikale omlijsting en gaf de start en eindtijden van alle wedstrijden aan.

Na het toernooi was er een afsluitende BBQ, welke ook toegankelijk was voor niet spelende leden en sponsoren van de club. Deze werd verzorgd door Grillhelden, welke ook gelijk als nieuwe hoofdsponsor werd gepresenteerd! Wat opviel is dat de dames 30+ wel op de BBQ verschenen en niet aan het toernooi deelnamen. Hoorde achteraf dat zij alleen ’s avonds actief zijn. Daarom trainen zij ’s avonds, voetballen ’s avonds en omdat de BBQ en feest ’s avonds was, konden zij aansluiten. Wel leuk dat de rest van de vereniging (die overdag voetballen) nu ook weet wie zij zijn.

Toen de meeste hamburgers, saté en salades waren weggespoeld, verscheen Jeffrey Stappers ineens achter de microfoon. Was zelf eerst wat sceptisch, maar na het 1e nummer liet hij al snel zien Tino Martin en zelfs René le Blanc ver achter zich te laten. Natuurlijk kennen we hem ook van de hit en bijbehorende clip “donder maar op” waar Michael, onze trainert van Z2 in schittert. Na het optreden van Jeffrey nam DJ Aart weer het initiatief en draaide de ene meezinger en meeswinger na de ander. Het was weer ouderwets gezellig, totdat op een gegeven moment alles op was. Niet alleen de drank, maar ook de stroom, waardoor de muziek verstomde en iedereen langzaamaan richting huis ging.

Resumerend over de gehele dag, alleen maar tevreden reacties en gezichten. En gelijk de vraag of we het volgend jaar ook weer willen organiseren. Maar ja, hoe overtref je een dergelijke dag?

De toernooicommissie, Raymond, Michel, Iede, Rob, Dirk en PeteR