Afgelopen zaterdag waren de eerste 3 oefenwedstrijden bij ZCFC. Een verademing om de bal weer te zien rollen. De blijdschap bij spelers, trainers en toeschouwers was groot! De maatregelen vanwege Corona zijn voor iedereen nog erg wennen, maar langs de lijn, in de kantine en in de kleedkamers ging het bijna overal goed, complimenten!

Vanaf a.s. zaterdag starten de bekerwedstrijden en als club zullen wij er alles aan doen om iedereen met plezier te laten sporten, maar zeker ook veilig en verantwoord. Daarom nog even een korte herinnering van de maatregelen die wij als club hebben moeten nemen. Alleen met jullie hulp kunnen wij ZCFC draaiende houden en ervoor zorgen dat we succesvol de strijd tegen het Corona-virus aan kunnen gaan.

  1. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat jezelf testen
  2. Was zoveel als mogelijk je handen
  3. Kom je terug van bijvoorbeeld vakantie uit een (oranje) risicogebied? Blijf thuis en volg de richtlijnen van het RIVM
  4. Kom in je sporttenue naar de club en neem je eigen bidon mee
  5. Wedstrijdbesprekingen niet in de kleedkamer
  6. Registreer je komst via de voetbal.nl app of -als bezoeker- via de QR code bij ZCFC
  7. Buiten het veld: 1,5 meter afstand houden. Dit geldt langs de lijn, in de kantine, op de terrassen en op de tribune.
  8. Kleedkamers 1 t/m 8 zijn er alleen voor om je spullen neer te zetten/achter te laten, niet om je om te kleden
  9. Kleedkamers 9 t/m 12 kunnen worden gebruikt om te douchen met maximaal 8 personen tegelijk. Houd dit kort zodat je medespelers en tegenstander ook gebruik kunnen maken van de douche

Alle overige maatregelen kun je vinden op https://zcfc.nl/corona/

Een stukje zorg vanuit het bestuur: om ons heen horen en zien we veel goede voorbeelden maar helaas ook minder goede voorbeelden. Ook als bezoekend team vragen wij jullie dezelfde maatregelen aan te houden. Het heeft weinig zin om bij ZCFC in de kleedkamer 1,5 meter afstand te houden en uit met z’n allen onder de douche te gaan staan.

Het doel is namelijk het stoppen van de verspreiding van het virus en het openhouden van de vereniging. Een groeiend aantal amateurverenigingen heeft inmiddels al tijdelijk de deuren moeten sluiten of teams in quarantaine moeten zetten. Iets dat wij heel graag willen voorkomen. Doe dit niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor de andere teams en de oudere leden/bezoekers van de club.

Namens het bestuur alvast veel dank voor je medewerking

Dirk Slootweg & Martijn Jonker