Maurits GroenhofMaurits Groenhof speelde afgelopen zaterdag onder tropische omstandigheden zijn laatste wedstrijd in de selectie van ZCFC. Hoe anders moet het geweest zijn toen hij zijn eerste wedstrijd speelde in oktober 2006. Maurits heeft in dertien seizoenen, meer dan 270 wedstrijden gespeeld voor ZCFC.

Terug naar de wedstrijd: ZCFC begon de wedstrijd voortvarend en kwam binnen tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Marijn Esman met het hoofd gescoord. Hierna nam Reigerboys het initiatief en bij ZCFC ontstond verwarring wie de opkomende backs zouden opvangen. Hiervan profiteerde Reigerboys en bracht de stand naar 1-1. Reigerboys bleef gevaarlijk doorkomen en ZCFC had geluk dat de voorwaartsen van Reigerboys het vizier niet op scherp hadden. Vlak voor de rust resulteerde de mooiste aanval van de wedstrijd in de 1-2 voor ZCFC. Felix zette de aanval op  via een combiatie met Bruce en ook nog een paar verdedigers het bos in stuurde en daarna een prima voorzet gaf die, als Beb Bakhuis (wie kent hem niet), door Jens Winkel zwevend in het doel werd gekopt.

In de tweede helft kwam Reigerboys er niet meer aan te pas. ZCFC nam Reigerboys in de wurggreep en liet ze niet meer los. Al snel kwam Z op 1-3 door weer een doelpunt van Marijn Esman. Een hattrick werd hem niet gegund, want zijn derde treffer werd op appel van de grensrechter geannuleerd.

ZCFC kreeg nog vele mogelijkheden om de score op te voeren, maar deze stranden jammerlijk. Tien minuten voor tijd verliet Maurits, onder groot applaus het veld. Enkele minuten later werd door Reigerboys ook afscheid genomen van een waardevolle speler en zo stond de stand in deze weer gelijk. De scheidsrechter van deze middag nam ook afscheid en zo was het feest compleet.

ZCFC nam ’s avonds tijdens het eindejaarsfeest afscheid van het seizoen. Vele lovende woorden werden er gesproken naar de selectie en de staf. De eerste periode sloot ZCFC af met nul punten uit acht wedstrijden en aan het einde van de rit 36 punten.

Ieder die ZCFC een warm hart toedraagt wil de selectie bedanken voor dit bizarre, maar mooi geeindigd seizoen.