WE MOGEN WEER!

Na 5,5 maand van afwezigheid in de kelderklasse wordt er eindelijk weer gevoetbald. Er zijn een x aantal trainingen voorbij gegaan (talentloze), als het zaterdagochtend is. “WE MOGEN WEER”! In de ochtend wordt er zoals vanouds ‘’groen als gras’’ afgespeeld, net als een rukkie op de fotos van gisteravond. De spullen worden in een veel te oude voetbaltas gestopt naast de nog steeds stinkende scheenbeschermers. Met die gedachten komt men het volgende tegen. Het kan dus wel… schimmel op de kicksen. Deze nog maar even afspoelen voordat de heeeeerlijke autorit naar ZCFC weer gemaakt mag worden. Gelukkig regende het niet zo hard dus iedereen had weer frisse tegenzin voordat er ook maar 1 bal was aangeraakt.
Eenmaal op het ZCFC terrein begint het toch weer echt te kriebelen. Ze hebben een coronaterras gemaakt. Een fantastische overkapping waar de virusdeeltjes zo onder vandaan gewaaid kunnen worden en wij droog een versnapering kunnen nuttigen. Naast een aanleg van een pannakooi, was dat ook het enige wat er was veranderd. Adsie was zoals vanouds nog steeds 1 van de eerste, Jorik moest weer alles regelen rondom kleedkamers, sleutels, spelerspasjes enzovoort enzovoort. Sfeersoe of aangekomen of afgevallen, net als Kroeze trouwens en snelle Jelle (well done boys), nee Dani jij niet, Nieuwmarkt lult de oren weer van je kop, Stofman met rugtas op de motor (is dat niet gevaarlijk als je nog slaapt), Ed weer op de brommer, Ligtie en kris zijn net als in het veld weer overal te laat. De rest houdt zich logischerwijs aan de regel; maximaal 2 tegelijk in de kleedkamer. Goed… WE MOGEN WEER J

Oke, er is wel iets veranderd aan de groep. Herman heeft zijn voetbalschoenen ingeruild voor een hondje… ook leuk, sukkoool! Helaas mogen we die afschuwelijk witte pantoffeltjes niet meer aanschouwen, maar gelukkig is daar contractueel iets op verzonnen. Bonus! Well done bestuurs (ja indd, dat mag ook wel eens gezegd worden). Dan ook wel nice om even te vermelden.. terug van weggeweest. Rikkie met z’n kinderpikkie! Voor de mensen die hem niet kennen; 1 van de oprichters van het bekende Zetje 7. Terug van weggeweest! Vervelende linkspoten zijn altijd prettig om in je team te hebben. Als-ie dan nog een beetje gezellig is (dat hopen we dan maar), is dat mooi meegenomen. ;)

Maar het aller aller aller grootste en beste nieuws…is…..!!! We hebben een keeper!! Jaaajjaaaaaa. Dat is wel erg prettig. In de wandelgangen werd er al langer aan deze stijlvolle (tegenwoordig stijlslanke) keeper getrokken. Maar goed.. die verhalen van zaterdagavond/nacht houd je maar voor jezelf Rub. Het team is uiterst enthousiast dat je erbij bent. Dus zorg dat je erbij blijft. Helaas kan Ruben de eerste wedstrijd van het seizoen nog niet keepen want …jaa.. uuhh.. jaaa..uuhh.. de papieren waren nog niet in orde.

Goed dan kan er eindelijk gevoetbald worden. De regen is gestopt. Het is even voor half 1 als er weer aan het echte gras geroken mag worden. De bal wordt losgelaten boven het gras en stuitert niet. Roelof Luigen had deze wedstrijd nooit door laten gaan. Maar de scheids van vandaag weet wat er op het spel staat na 5,5 maand geen wedstrijd in de kelderklasse.
We beginnen de wedstrijd goed. We creëren een paar kansen maar zijn nog niet scherp voor het doel. Dan probeert Bol op te bouwen maar had een speler van ons over het hoofd gezien. Eigenlijk wel logisch want hij heeft altijd een helm op. Eddie onderschept de bal en speelt de bal naar Rik. Voor de wedstrijd is nog zo gezegd om de bal niet naar hem over te spelen ivm zn contract. Maar goed; v d Woed kon de bal binnen pissen maar moest natuurlijk weer populair doen en om de keeper heen. Nog 3 keer terug kappen en uiteindelijk met een hakje in de verre hoek scoren. GUES WHOS BACK… vrij prettig!

Na de 1-0 werd het een beetje slap aan ZCFC kant. Binnen mum van tijd deed adsie ff een frommelinio met zon tegen en offshore wind. Ja die blijven lastig. Stofman werd vakkundig uitgespeeld in eigen 16 en daarnaast gewoon een goede aanval van BOL. Dit resulteerde wel dat we met de thee 1-3 achter stonden. In de rust werd er tactisch gewisseld om te proberen de wedstrijd naar onze hand te zetten.
We begonnen de tweede helft een stuk sterker. Er werd meer gevoetbald van achteruit en de kansen kwamen vanzelf. Door een paar kort genomen corners werd er uiteindelijk gescoord. Jorik maaide over de bal heen waardoor Kris de bal in de korte hoek kon binnen schuiven. Yes! 2-3. De achtervolging is ingezet. Na enkele minuten werd de bal kinderachtig verspeeld achterin. Tikkie terug jaap was er niets bij. 2-4. Daar gingen we weer. Na een paar kansjes krijgen we een vrije trap net buiten de 16. Ik zal jullie het lange verhaal met wedstrijdje voor de wedstrijd en steen papier schaar besparen maar uiteindelijk werd er aardig gescoord, onderkant lat is altijd lekker. 3-4! Nog geen 10 minuten later kregen we weer een vrije trap op randje 16. Iemand anders uit ons team probeerde ook zo mooi in de zelfde bovenhoek te scoren maar tevergeefs. Is niet voor iedereen weggelegd blijkbaar. De achtervolging werd verder ingezet. Ons middenveld overklaste het middenveld van de tegenpartij en daarom gingen we makkelijker voetballen. De verdediging zorgde ervoor dat de aanvallers niet meer gevaarlijk werden. Alle persoonlijke duels werden gewonnen door onze verdedigers. Zodoende konden we weer aanvallen. Een mooie aanval over de rechterflank waar Jelle een belangrijke rol speelde, belande de bal met een kleine stuiter voor de voeten van sfeers. Iedereen dacht het… NIET SCHIETEN! En jahoor.. wel schieten. Hij nam de bal heeeeerlijk op de pantoffel en joeg de bal hoog in de netten. Inderdaad niemand gelooft dit. We kennen allemaal de regel.. als het niet is gefilmd dan is het niet gebeurd… oh het is wel gefilmd. Ooh oke. Ja dan is het wel gebeurd! 4-4! WE MOGEN WEER in de achtervolging.

Het zal toch niet. Dat je de wedstrijd na zo een score verloop nog weggeeft in de laatste minuten. Gelukkig was adsie scherp op doel en met gevaar voor eigen schouder hield hij alle ballen tegen. Vergeet Kroezen niet die meerder malen als vlaggenist zorgde voor balbezit voor ZCFC. Dat was voor ons het teken dat we de eerste wedstrijd na de corona-periode ( hebben we het over 5 jaar nog over) nog konden winnen. En jaaaaahoor, wat lekker. Een aanval werd half gestopt door BOL maar ze konden de bal niet wegkrijgen uit eigen 16. De bal valt voor de voeten van Jelle. Hij probeert de bal in de verre hoek te stiften maar dit lukt helaas niet. Promt stond Dani daar nog balletjes af te wachten en kopt de bal op een Patrick Kluivert achtige wijze in de verre hoek. Wat een heerlijke airtime op de assist van Snelle. Dit zorgde ervoor dat wij 5-4 voor stonden met nog 5 minuten op de klok. En zo ervaren (lees oud) als we zijn kunnen wij dit nu veel beter uitspelen dan vroeger. Het werd nog even spannend maar Fluitsignaal en einde wedstrijd! Wat een ongelofelijk lekker gevoel om weer te winnen uuuh voetballen. Afgeroomd met een klein pilsje na de wedstrijd was de zaterdag weer compleet. Zoals het moet zijn. Op naar volgende week bij Blauw Wit. Want dan MOGEN WE WEER!