Voor de wedstrijd tegen DEM 2 waren de voortekenen bepaald niet gunstig voor het tweede. Door vakanties, blessures en ziekte ontbrak zo’n beetje éénderde van de selectie, waardoor er weer een beroep gedaan moest worden op spelers van de JO19-1. Bovendien had DEM vorige week OSV 2, waarvan ZCFC onlangs met 11-1 klop kreeg, met 4-2 verslagen. Het piepjonge team kwam echter verrassend sterk voor de dag en boekte na lange tijd weer eens een winstpartij, 3-0.


DEM, oftewel Door Eendracht Macht, heeft nog een mooie, nostalgische V op het shirt

De recente resultaten hadden oefenmeester Prinsen er toe gebracht het systeem om te gooien. Geen 4-3-3 meer, maar met een meer compacte  4-4-2 formatie trok ZCFC ten strijde tegen de Beverwijkers. Het resultaat was in de openingsfase indrukwekkend. DEM had weinig in te brengen en het regende kansen voor de thuisploeg. Met name de excellerende Milan bezorgde zijn tegenstander een moeilijke middag. In de 23e minuut gaf hij een afgemeten voorzet op Hidde, die bij de tweede paal fraai binnenschoot, 1-0.
Het enige wapenfeit van DEM was een verwoestende uithaal van een meter of 30, die doelman Tim (JO19-1)  schitterend uit de hoek bokste.

Even leek de dadendrang van ZCFC te stokken, toen Daniël er met een knieblessure vanaf moest. Maar invaller Hugo (JO19-1) nam de honneurs voortreffelijk waar. Zoals ook centrumverdediger Mees (JO19-1) aantoonde op dit niveau mee te kunnen.
Na 36 minuten onstond er net als vorige week een numerieke meerderheid voor het tweede. De doorgebroken Tom zag zijn lobje buiten het strafschopgebied met de handen getoucheerd worden door de DEM-doelman. De scheidsrechter gaf eerst nog voordeel, in de hoop dat de bal toch in het doel zou eindigen. Omdat dit niet het geval was, restte hem niets anders dan de doelman de rode kaart te tonen.
Even later profiteerde ZCFC meteen van de situatie. Nu was het Tom die een assist van Milan achter de nieuwe doelman schoot, 2-0.


Zo zag de actie van de Beverwijkse doelman er ongeveer uit. 

Na de thee sloop er toch wat gemakzucht in de Zaandamse ploeg. Daardoor lukte het de gasten om nog verrassend veel in het ZCFC-strafschopgebied te komen. Het leidde gelukkig niet tot veel grote mogelijkheden, dus de zege kwam niet in gevaar. Aan de andere kant was Tom nog een keer trefzeker, uiteraard na weer een voorzet van Milan, 3-0.

Het eerste redde het zoals verwacht niet tegen de ongenaakbare koploper De Foresters, 0-4. Hopelijk lukt het volgende week tegen het puntloze RCZ om ook weer eens te winnen.

De  Vaandeldrager