De spoeling wordt nog steeds dunner bij ZCFC 2. In de afgelopen week voegden zich weer drie spelers bij de al overvolle ziekenboeg. Er moesten daarom zoveel invallers uit de jeugd gerekruteerd worden, dat er tegen ZOB 3 een veredelde JO19-1 aan de aftrap verscheen. Dat bleek vechten tegen de bierkaai te zijn en de Zaandammers gingen met 2-5 ten onder.

Met name het keepersprobleem bij de selectie neemt bizarre vormen aan. Daar waar de afgelopen weken al veldspeler Jesper het doel verdedigde in het tweede, moest zaterdag een beroep worden gedaan op een veldspeler uit de junioren. Stan deed dat zeer verdienstelijk en de grote nederlaag was zeker niet aan hem te wijten.

Uiteindelijk viel de uitslag zelfs mee, want binnen vijf minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong, 0-1. In het restant van de eerste helft liep de schade echter niet verder op. ZCFC deelde zelfs enkele aanvallende speldenprikjes uit, maar tot een doelpunt leidden die niet. Met name de fantastische omhaal van linkerspits Cas had een beter lot verdiend, maar teisterde slechts de lat boven de versteende ZOB-keeper.

In de tweede helft was met name de Zaandamse defensie niet op orde. De tegentreffers werden op een presenteerblaadje aangegeven en het geroutineerde ZOB maakte daar gretig gebruik van. Na de 0-2 maakte Tom nog wel de 1-2 uit een strafschop, maar de gasten liepen snel weer uit naar 1-4. Daarna werd een doelpunt van Bradley vanwege vermeend buitenspel afgekeurd en had een overtreding op Cas met een penalty bestraft moeten worden.
Uiteindelijk zorgde opnieuw Tom voor de 2-4 en interim-coach Karremans dacht met een aanvallende wissel nog een puntje uit het vuur te kunnen slepen. De extra spits stond echter koud in het veld of ZOB sloeg voor de vijfde keer toe. Daarmee was het moreel bij ZCFC definitief geknakt en mocht het blij zijn dat de nederlaag niet hoger uitviel.

Nee, na afloop kon alleen Tom nog een beetje lachen. Ten eerste omdat de rijzige aanvaller eigenlijk altijd vrolijk is en ten tweede vanwege zijn twee goals natuurlijk. Hij is nu verantwoordelijk voor 60 procent van de doelpunten van het tweede in de promotiepoule.

Bij het eerste waren er ook weer eens blije gezichten te zien. Na vier wedstrijden zonder zege werd in Egmond het hoger aangeslagen Sint Adelbert met 1-2 verslagen.

De  Vaandeldrager