Op het tandvlees heeft het tweede de competie afgesloten. In een midweeks duel ging het met 4-2 onderuit tegen ZOB 3, de ‘concurrent’ voor het dragen van de rode lantaarn. Voor de laatste wedstrijd tegen kampioen Stormvogels 2 kon het zelfs geen team op de been brengen. Omdat de kaarten voor de ranglijst verder zijn geschud, wordt dit duel ook niet meer ingehaald.


ZOB heeft een goed advies voor het betaalde voetbal. Het zou veel onderbroken of gestaakte wedstrijden schelen.

In de Beemster was ZCFC vrijwel de hele wedstrijd de onderliggende partij. ZOB liet in de eerste helft een aantal enorme kansen liggen, maar stond in de pauze toch met 2-0 voor. Rond de 60e minuut hadden de Zaandammers echter een sterke fase en stond er ineens een gelijke stand op het bord, 2-2. Topschutter Tom en invaller Yareev waren de doelpuntenmakers. Daarna stelde de thuisploeg alsnog orde op zaken door twee doelpunten van hun bonkige spits, 4-2.
In de slotfase speelde ZCFC met slechts negen spelers, omdat twee voorwaartsen door kramp niet meer verder konden en alle wissels al waren toegepast. Daarmee werd de wedstrijd een metafoor voor de hele jaargang. Na een goede eerste competitiehelft zorgde veel blessureleed er namelijk voor dat het tweede na de winterstop weinig potten meer kon breken.
Ook vorig seizoen had ZCFC 2 in de slotfase personele problemen. Hopelijk weten de technische beleidsmakers voor de komende jaargang hier een oplossing voor te vinden.

Wie er volgend seizoen niet bij zal zijn is trainer Damian Prinsen. Na vier jaar gaat hij ZCFC verlaten. In die periode heeft hij veel tijd en energie gestoken in het opleiden van een flink aantal selectiespelers. Veel dank daarvoor, Damian!
Zijn trouwe adjudant Bas Keijzer stopt er eveneens mee. Hij was een voor ZCFC atypische teammanager en dat is altijd verfrissend voor een vereniging. Ook jij bedankt, Bas!

Het eerste sloot de competie af met een revanche op Blauw Wit (W). In de Karnemelkse polder werd het 1-2 voor de ploeg van Patrick Huisman. Daarmee eindigt ZCFC op de zesde plaats. Iets lager dan gehoopt, maar goed genoeg na de degradatie van vorig jaar.

De eindstanden van de selectie-teams:

De  Vaandeldrager