Het kwam het tweede afgelopen zaterdag goed uit dat enkele ZCFC-teams een vrije ronde hadden. Daardoor kon de gedecimeerde ploeg weer aangevuld worden en zaten er zelfs drie wissels op de reservebank. Tegen de gedoodverfde kampioen Stormvogels 2 was het streven wederom om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Gezien de nederlaag van 2-0 is dat uitstekend gelukt.


Altijd zeewind in IJmuiden.

Met een compact en defensief concept wist het onervaren ZCFC de lijstaanvoerder aardig in toom te houden. Stormvogels had weliswaar een enorm veldoverwicht, maar tot een stortvloed aan kansen leidde dat zeker niet. De treffers kwamen dan ook voort uit een fraaie individuele actie en een gesmoord schot dat voor de voeten van een IJmuidenaar viel. Verder raakten de gastheren één keer de paal en één keer de lat en moest Mick een paar keer zijn reflexen aanspreken.


Piet Kraak, legendarische doelman van Stormvogels en het Nederlands Elftal.

Aanvallend kwam ZCFC er nauwelijks aan te pas. Tekenend is wel dat er geen enkele Zaanse doelpoging tussen de palen belandde. De beste mogelijkheid was voor invaller Yareev, maar hij schoot de bal wild over het door de keeper verlaten doel.


De technisch directeur van Stormvogels heeft goed ingekocht afgelopen zomer.

In de laatste competitieronde komt Stormvogels op bezoek in de Kalverhoek. Daarvoor kan alvast een mooi boeket worden besteld, want met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heeft de ploeg dan de titel al veilig gesteld.

De  Vaandeldrager