Zowel het eerste als het tweede elftal namen het dit weekeinde op tegen DZS uit Neck. Helaas dolven beide ZCFC-teams het onderspit tegen De Zilveren Schapen. ZCFC 2 had ruim een helft een speler meer op de grasmat, maar kon er geen voordeel uit halen en verloor met 2-0.

Op het nagelnieuwe sportcomplex De Boogbal kende de ZCFC-selectie wederom de nodige personele problemen. Door blessures van de gebroeders Jonker waren met name de doelverdedigers dun gezaaid. Als doelman bij het tweede fungeerde daarom good-old Pim Wiersma van het derde. Ook zijn teamgenoten Jasper en Merijn zaten als als reservespelers op de bank.


Aan het tactische plan lag het niet, maar de praktijk was weer eens weerbarstiger.

DZS nam halverwege de eerste helft de leiding via een fraaie vrije trap, 1-0. Toen was al duidelijk, dat er bij de gastheren enkele vervelende spelers op het veld liepen. Je kent ze wel, constant de tegenstander sarren en de scheidsrechter bespelen. Natuurlijk, ook bij ZCFC lopen boefjes rond, maar bij DZS was het wel een niveautje hoger. Helaas trad de arbiter van dienst hier niet voldoende tegen op. Ondanks zijn rijzige gestalte straalde hij nul komma nul autoriteit uit. Het kan toeval zijn, maar alle cruciale beslissingen vielen in het nadeel van ZCFC uit.

De enige uitzondering was bij een opstootje op slag van rust. De DZS-aanvoerder sloeg de op de grond liggende Daniël op zijn hoofd en kon uiteraard vertrekken. Dat een andere DZS-er Daniël tegen de rug schopte, was hem kennelijk ontgaan. Of hij durfde geen tweede rode kaart te trekken.

In de tweede helft was het uiteraard één groot tijdrek festijn. Het hoofdveld van DZS is daar overigens voor gemaakt, gezien de omliggende sloten en het ontbreken van hoge begroeiing. Maar goed, ZCFC zou hetzelfde hebben gedaan en speelde domweg niet goed genoeg om de score om te buigen. Dan kan een ploeg wel wat geluk gebruiken, maar ook dat ontbrak volledig.

Aan de andere kant wist DZS nog een paar gevaarlijke counters te plaatsen. Uit één ervan kreeg het een strafschop, die evenwel in de ballenvanger werd geplaatst. Bij het sluiten van de markt was het wel raak, toen de spits met een vrij hoge BMI een schitterende uithaal via twee palen in het doel zag belanden. Daarbij moet aangetekend worden, dat ook de zweefduik van Pim een esthetisch hoogstandje was.


Het uitvak bij de wedstrijd DZS 1 – ZCFC 1.

Daarna was het de beurt aan de hoofdmachten van beide clubs. De start van ZCFC was dramatisch, met drie tegengoals en een gemiste pingel in de eerste 25 minuten. Gelukkig liep de score niet zo op als een week eerder, toen tegen Blauw Wit (W) een smadelijke nederlaag van 2-5 werd geleden. In de tweede helft benutte Cas zijn tweede strafschop wel, waarmee de eindstand op 3-1 werd bepaald.

De Vaandeldrager