Het was tot afgelopen zaterdag heerlijk toeven op een roze wolk. Vijf overwinningen op rij en daarmee was ZCFC 2 ongedeeld lijstaanvoerder. De routiniers van DVVA 3 zetten de Zaandammers echter met harde hand weer terug op aarde. De Amsterdammers verlieten met een zege van 2-7 Sportpark Kalverhoek.

November wordt de maand van de waarheid voor ZCFC 2. Een blik op de tussenstand leert, dat daarin de degens worden gekruist met drie teams uit de bovenste helft. Leeft de jonge ploeg boven zijn stand of is de topklassering terecht? De eerste proeve van bekwaamheid leverde helaas een dikke onvoldoende op.

Het derde team van Door Vriendschap Verenigd Amsterdam bestaat grotendeels uit voormalige eerste elftalspelers, die in hun hoogtijdagen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal uitkwamen. Die kennen het klappen van de zweep wel en zijn niet onder de indruk van een ongeslagen tegenstander. Dat bleek meteen al in de openingsfase. Na een kleine 10 minuten lag de bal al twee maal in het Zaanse netje, 0-2. ZCFC vocht zich vervolgens terug in de wedstrijd en liep tot de rust geen verdere schade meer op. De 32e minuut had zelfs een kantelmoment kunnen zijn, toen Daniël een fantastische lange bal van Jordan binnenkopte. Helaas vond de grensrechter van DVVA dat de spits hierbij buitenspel stond, hoewel het er alle schijn van had dat niet het geval was. Arbiter Way kon het signaal niet negeren en de treffer werd dus geannuleerd.

In het tweede bedrijf schoof de thuisploeg een verdediger door naar middenveld, maar deze tactische ingreep pakte slecht uit. Na de 0-3 van DVVA antwoordde ZCFC nog wel met een treffer van de ingevallen Tom. Ook dit had een kantelpunt kunnen zijn, ware het niet dat de Amsterdammers vanaf de aftrap de marge weer op drie bepaalde, 1-4. Daarna moeten de gasten zich als kind in een snoepwinkel hebben gevoeld, want echte weerstand werd er nauwelijks meer geboden door ZCFC. Zelfs de spits met een forse welvaartsbuik mocht van de bank komen en scoorde nog ook. De treffer van Rafaël in de absolute slotfase was niet meer dan een doekje voor het bloeden, 2-7.

De komende week zal derhalve in het teken staan van het lijmen van de scherven. Laten we hopen dat dit pak slaag een incident blijkt te zijn.

De Vaandeldrager