Dat ZCFC 2 zaterdag geen punten morste tegen GeuzenMiddenmeer 2, was meer geluk dan wijsheid. De subtopper uit Amsterdam-Oost was verschillende malen dicht bij de gelijkmaker, maar op soms miraculeuze wijze bleef deze achterwege. Een treffer in de beginfase van het duel, toen ZCFC nog aardig speelde, was daarom genoeg voor een nieuwe overwinning, 1-0.


De warming-up

Twee of drie keer de paal, een katachtige reflex van Mick (zie de beelden in verslag van het eerste!) en een afgekeurd doelpunt (buitenspel), het zat GeuzenMiddenmeer bepaald niet mee. ZCFC was in vergelijking daarmee veel minder dreigend. Onrust, plaatsfouten en verkeerde keuzes kenmerkten de Zaanse aanvalsopbouw. De enige treffer was daarop een welkome uitzondering en één om de vingers bij af te likken. Rafaël verzond een voorzet precies voor de voeten van Hidde, die met een dropkick de bal tegen het net jensde.

Ondanks de zege heeft het tweede dus nog genoeg huiswerk voor de komende twee weken. Er zal beter veldspel op de mat gelegd moeten worden om bovenin mee te blijven draaien. Eén van de ongeschreven voetbalwetten zegt, dat een kenmerk van een topploeg het winnen van de mindere wedstrijden is. Maar dan moet je er niet teveel van spelen, is mijn overtuiging.

Bij gebrek aan overige hoogte- en lichtpunten nog dit opmerkelijke feit. Uniformiteit bij de arbiters bij ZCFC 1 tot en met 3: een R. met een korte achternaam.


Fragment uit het wedstrijdprogramma

En alle drie haalden een dikke voldoende, was de algemene teneur van de commentaren.
Toeval bestaat niet.

De Vaandeldrager