Op Sportpark De Eendracht in Amsterdam-West heeft ZCFC 2 de eerste zege van het seizoen geboekt. De reserves van Atletico Club Amsterdam werden met 1-3 verslagen.

Bij de naam Atletico Club denk je aan een Spaans of Zuid-Amerikaans getint team, maar niets was minder waar. De voertaal was voornamelijk Arabisch en in de tweede helft verscheen er een grensrechter met djellaba langs de lijn bij de Amsterdammers.
Mede daardoor werkte ZCFC de eerste competitiewedstrijd af tussen een mix van culturen. Op een aanpalend veld waren enkele Friese emigranten namelijk aan het kaatsen! Het kan allemaal in de smeltkroes die Amsterdam nu eenmaal vormt.

Atletico Club is opgericht in 2016 en daarmee de jongste loot aan de Mokumse voetbal-boom. De club deelt de opstallen met andere gebruikers van het sportpark. De eigen teams maken gebruik van de kleedkamers van het nationale Rugby stadion, de gasten kunnen zich omkleden in het onderkomen van SC Eendracht ’82. De uitstraling daarvan deed sterk denken aan het voormalige ZCFC-complex aan de Karel Lotsy-laan.

Bij afwezigheid van een neutrale scheidsrechter nam de voorzitter van Atletico Club de fluit ter hand. Hoewel hij vooraf nog stellig beweerde “blind op de grensrechters af te gaan”,  negeerde hij zo’n vijf minuten voor de pauze een Zaans vlagsignaal. Dat leverde de thuisploeg uiteindelijk de gelijkmaker op. Een kwartier eerder had Rafaël de openingstreffer van ZCFC fraai in het doel gekruld.

De Amsterdammers boden meer tegenstand dan vooraf verwacht. Hun drie bekerduels hadden namelijk nul punten en een doelsaldo van 2-32 opgeleverd. In de tweede helft wisten de mannen van Damian Prinsen echter toch het verschil te maken. Opnieuw Rafaël (na een aanval over verschillende schijven) en de ingevallen Daniël (vrije doortocht naar het doel na goed storend werk) zorgden voor de eindstand van 1-3.

Het eerste begon de competitie tegen titelkandidaat De Foresters. De ploeg uit Heiloo doet al vier seizoenen mee om het kampioenschap, maar greep telkens net naast een promotie. In dat licht bezien is de nederlaag van 3-0 acceptabel te noemen.

De Vaandeldrager