Een week na het debacle tegen DVVA 3 (2-7) is ZCFC 2 teruggekeerd naar het pad der overwinningen. En hoe. Het door een blessuregolf geteisterde TOS-Actief 2 bleek de ideale tegenstander om het gebutste vertrouwen weer op te vijzelen. Met een eclatante zege van 2-8 werd ook de deuk in het doelsaldo meer dan gerepareerd.


Geen twijfel mogelijk, ZCFC 2 speelt in Amsterdam

Eerlijk is eerlijk, wat afkortingen van voetbalclubs betreft is Amsterdam toch een stuk creatiever dan de Zaanstreek. Dieptepunt van het Zaanse gebrek aan fantasie is wel de de hagelnieuwe fusieclub: Zaandamse Voetbal Club ‘22. Nee, dan de hoofdstad. Zeker als twee ‘letter’-verenigingen samensmelten ontstaan er pareltjes. De mooiste wat mij betreft is ZSGOWMS: Zonder Samenspel Geen Overwinning Wilskracht Maakt Sterk.


De bankrekening van Mokum is weer gespekt

De eerste drie letters van TOS-Actief betekenen Tot Overwinning Streven. Ongetwijfeld was dit ook het doel van hun tweede elftal, maar tegen ZCFC lukte dat voor geen meter. De Zaankanters heerste van de eerste tot en met de laatste minuut en met een beetje meer nauwkeurigheid was de magische grens van 10 ruim overschreden.
Eerste elftal reserves Calvin en Mourad mochten in het tweede minuten maken, waardoor Jordan en Rafaël de omgekeerde weg bewandelden. Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten en was een coproductie van de twee Benjamins van het team. Milan lanceerde Hidde met een ragfijne steekbal en deze rondde gedecideerd af. Daarna schoot Mourad met links de tweede binnen, scoorde Hidde de derde op aangeven van Mourad en gaf Milan het vierde doelpunt op een presenteerblaadje aan Mourad.
De thuisploeg wist op eigen kracht nauwelijks iets te creëren, maar kreeg door een tragisch misverstand tussen Daan en Patrick toch een treffer in de schoot geworpen. Ook kwam Gijs op slag van rust goed weg, toen hij bij een counter aan de noodrem moest trekken. Met een gele kaart was de arbiter gelukkig coulant voor de centrumverdediger.

Kort na de hervatting luisterde Mark zijn eerste basisplaats van het seizoen op met de vijfde ZCFC-treffer. Daarna mochten de reserves hun opwachting maken en dat bleek allesbehalve een verzwakking. Invallers Tom, Daniël en Cas voerden de score op naar 1-8. Het laatste woord was aan TOS-Actief, dat van de scheidsrechter uit een buitenspelsituatie mocht scoren.

Mark was blij met zijn eerste basisplaats en doelpunt

De  Vaandeldrager