Onder de rook van van de Jaap Eden-schaatsbaan heeft ZCFC 2 een lelijke uitglijder gemaakt. Het vijfde elftal van WV-HEDW bracht de Zaandammers de eerste uit-nederlaag toe, 3-1.

Had ik het twee weken geleden al over de creatieve afkortingen onder Amsterdamse clubs, WV-HEDW is daarvan een volgend bewijs. Het is het resultaat van de fusie van eerst Hortus en Eendracht Doet Winnen (HEDW) en vervolgens Wilhelmina Vooruit met HEDW.  De club is inmiddels één van de grootste van Nederland, met ongeveer 30 seniorenteams, waarvan er 19 op zaterdag spelen. Geen wonder dus dat zelfs WV-HEDW 5 best een aardig niveau heeft.


WV-HEDW speelt op sportpark Middenmeer, dus opnieuw moest er grof geld worden betaald om te parkeren.

De ploeg stond lang laag geklasserd, maar is inmiddels opgeklommen naar de middenmoot. ZCFC had het in de eerste helft al moeilijk met de gastheren en mocht de handen dichtknijpen met de ruststand van 0-0. De Amsterdamse voorwaartsen kregen enkele opgelegde kansen, maar schoven de bal telkens naast het doel. Eén keer lukte het tussen de palen te mikken, maar toen had Mick een prima redding in huis. De enige mogelijkheid van ZCFC was voor Mark, maar hij had na een lange sprint geen kracht meer voor een serieuze doelpoging.

Na de rust leek het er even op dat de Kalverhoekers als onderliggende partij toch weer een stiekeme overwinning zouden boeken. Na een fraaie voorzet van Tom opende Mark de score met een Bep Bakhuys-kopbal, 0-1. Luttele minuten daarna stond Tom alleen voor de keeper, maar helaas trof zijn inzet slecht de paal. Typisch zo’n ‘gaat die bal er wel in, dan wordt het een heel andere wedstrijd’-moment.
Nu bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd en ging het alsnog mis voor ZCFC. De thuisploeg bracht een gouden wissel in, want deze middenvelder boog de score om in het voordeel van WV-HEDW. In de slotseconden werd het zelfs nog 3-1.


Belettering uit de beginperiode van de fusieclub

Bij gebrek aan verdere Zaandamse hoogtepunten keren we even terug naar vorige week. Toen ben ik namelijk een opzienbarende actie van Maurice vergeten te melden: de middenvelder passeerde zijn directe tegenstander met een geslaagde ‘Bergkamp-pirouette’. In tegenstelling tot Bergkamp scoorde hij aansluitend niet, maar dat kwam omdat hij het technische hoogstandje in de middencirkel uitvoerde.
Voor wie is vergeten hoe de ‘Bergkamp-pirouette’ er uitziet, zie onderstaand fragment.

De Bergkamp pirouette

De  Vaandeldrager