Als de nummer twee van de ranglijst ontving ZCFC 2 koploper ASV Arsenal 3. Een onvervalste topper derhalve. En daarmee een volgend tentamen voor de opleidingsploeg van het Zaans Oranje. Kon het zich ditmaal wel meten met een medekandidaat voor de titel ‘hersfstkampioen’? Het antwoord is ja. Wist het de koppositie te heroveren? Dat niet. Het spannende duel eindigde zoals het begon, 0-0.

Bij de naam Arsenal denkt men toch eerst aan de kapitaalkrachtige topclub uit Londen. Daar waar Nederlandse sterren als Bergkamp, Van Persie en onze eigen Glenn Helder ooit schitterden. Het toeval wil dat het 3e team van de Amsterdamse versie volledig uit Engelse expats bestaat. De voertaal in het Calfcorner Stadium was daarom Engels, aangezien wij wel vreemde talen spreken en de Britten niet. Ook arbiter Mike Newland hield zich moeiteloos staande in deze internationale setting.


Voetbal is oorlog bij Arsenal, zowel in Amsterdam als Londen

Dat er weinig doelpunten zouden vallen, was vooraf wel de verwachting. Beide teams danken de hoge klassering vooral aan een solide defensie. Alleen DVVA 3 wist meer dan twee bressen te slaan in de laatste linies van ZCFC (7) en Arsenal (4). Ook in het onderlinge treffen hadden de verdedigende blokken de boventoon.
Van de reservespelers van het eerste kregen ditmaal Senna en Hein speeltijd. Dat zorgde met name in de openingsfase voor wat misverstanden, waardoor Arsenal enkele grote mogelijkheden in de schoot geworpen kreeg. ZCFC-sluitpost Daan keepte echter een dijk van een wedstrijd en was telkens de baas in de één-op-één situaties.
De andere uitblinker aan Zaanse zijde was controleur Maurice. Met name door zijn trek- en sleurwerk kreeg ZCFC het middenveld in handen. Het lukte in de eerste helft echter niet om aanvallend een vuist te maken. Ook na de pauze regende het niet echt kansen voor de thuisploeg. De spaarzame mogelijkheden werden ook nog eens niet verzilverd. Cas zag een schot gekraakt worden door een tegenstander en Ruben schoot van dichtbij in het zijnet. De beste kans was voor Jesper, maar na een fraaie actie van Milan zocht hij het doel te hoog.
De Engelse gasten waren in het tweede bedrijf nog één keer gevaarlijk, maar ten koste van een gele kaart haalde Jordan de angel uit een veelbelovende doorbraak.

Door de puntendeling schuift de top van de ranglijst in de reserve tweede klasse B verder in elkaar. Deze ziet er nu als volgt uit:

  1. ASV Arsenal 3  8-20
  2. ZCFC 2              8-19
  3. OSV 2                8-19
  4. Zeeburgia 3      8-18

Aangezien Zeeburgia het meest gemakkelijk programma heeft, is een verrassende ontknoping niet uitgesloten. ZCFC kan zich in ieder geval geen puntenverlies meer permitteren.

De  Vaandeldrager

Omdat hij bij het eerste op de bank zat, moest Hidde de topper aan zich voorbij laten gaan. Als schrale troost mocht hij als ‘pupil van de week’ de openingsceremonie verzorgen.

Uiteindelijk bleek hij als enige het net te vinden deze middag