Gelukkig won het Nederlands elftal zaterdagmiddag van de Verenigde Staten. Daardoor hadden de spelers van ZCFC 2 nog iets te juichen die dag. De eigen wedstrijd tegen OSV 2 had daar geen enkele aanleiding voor gegeven. Tegen de concurrent voor de derde plek leed het Zaans Oranje een beschamende nederlaag van 11-1.


Bij het duel van het tweede wapperden dezelfde vlaggen als bij de veteranen.

In het bekertoernooi hadden beide teams elkaar al ontmoet en toen werd het na een redelijk gelijkopgaande strijd 3-1 voor de Noordamsterdammers. Deze eindstand stond nu al na 20 minuten op het scorebord. Toegegeven, OSV werd al snel in het zadel geholpen door een discutabele strafschop, gegeven door de ’thuisfluitende’ arbiter. Maar wat ZCFC daarna liet zien was een aanfluiting. Was ik enkele weken geleden nog lyrisch over de defensieve kwaliteiten van het team, in deze wedstrijd leek het wel de OpenHuis-route van makelaarsvereniging NVM. We kunnen er allerlei flauwe grappen in het kader van het Sinterklaas-feest over maken, feit is in ieder geval dat OSV minstens de helft van de doelpunten in de schoot geworpen kreeg.


Kennelijk stelen rivaliserende verenigingen in Amsterdam de strafschop- in plaats van de middenstip.

Ook in aanvallend opzicht was het spel net zo schraal als de weersomstandigheden. Alleen Tom wist te scoren.

De beste samenvatting van de wedstrijd kwam van een trouwe supporter, tevens lid van verdienste en de mopperploeg: “Ik heb in ieder geval veel doelpunten gezien!”


Een meevaller was dat het scorebord vanwege personeelstekort niet in werking gesteld kon worden.

Hopelijk kan het team zich weer bij elkaar rapen en tegen EVC 2 de eerste seizoenshelft positief afsluiten.

De Vaandeldrager