Het tweede moest de promotiepoule beginnen tegen ASV Arsenal 3, de nummer 1 van de najaars-competitie. In november werden de Britse Amsterdammers nog op een puntendeling (0-0) gehouden, maar ditmaal waren zij nipt te sterk, 1-2.

De basis van het succes van Arsenal 3 is ontegenzeggelijk de solide defensie. Niet voor niets incasseerde het de minste tegentreffers voor de winterstop. De twee Enakskinderen in het centrum en twee snelle ‘wingbacks’ zijn voor ZCFC in elk geval een onneembare vesting. Grote mogelijkheden wist de thuisploeg niet te creëren. Het wekte dan ook geen verbazing dat de enige Zaanse treffer uit een strafschop moest komen.

Offensief is Arsenal 3 geen bijzondere ploeg. Afgelopen zaterdag wisten ook de gasten nauwelijks tot kansen te komen. De openingstreffer kunnen we gerust op het conto van de verder prima leidende scheidsrechter zetten. Hij zag even over het hoofd dat de Amsterdamse spits het leder met zijn arm controleerde alvorens binnen te schieten. De 0-2 was het gevolg van een fout in de opbouw, waarna het achterin helemaal open lag.

ZCFC kon daarna de druk wel opvoeren, maar zoals eerder gememoreerd, de Amsterdamse verdediging werd er nauwelijks door in verlegenheid gebracht. Eén geweldige kans was er voor Daniël, maar dat kwam door een hilarische situatie. De lange spits stond meters buitenspel, maar de Arsenal-grensrechter was net even weggelopen van zijn post. Gelukkig voor hem benutte Daniël het buitenkansje niet, anders waren de Engelse verwensingen nog ernstiger geweest dan nu al het geval was.

Vlak voor het einde zette Jordan ZCFC toch nog  op het scorebord. Na hands van één van de centrumverdedigers mocht hij vanaf 11 meter aanleggen, 1-2.
Een ander lichtpuntje was het optreden van de drie invallers uit de JO19-1 (Sam, Bradley en Lars), die prima mee konden komen in dit duel.

 

De  Vaandeldrager