ZCFC heeft de knock-out fase in het bekertoernooi bereikt. Door in de beslissende poule wedstrijd , die gewonnen moest worden, Schagen United opzij te zetten. ZCFC was in het begin van de wedstrijd niet bij de les. Een verre uittrap van de keeper werd door de defensie niet adequaat verwerkt en een van de voorwaartsen van United, schoot de bal tergend langzaam achter keeper Alexander de Vries.
ZCFC werd wakker, nam het initiatief, creëerde via vele corners, prima combinaties en daarmee legio mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Jens kopte na een corner net naast, Cas schoot rakelings over en Jens knalde na de zoveelste corner rakelings over het doel. In minuut 35 was trainer Zeijlmans genoodzaakt een dubbele wissel toe te passen. Brain raakte geblesseerd aan zijn hamstring en Bruce kon niet verder vanwege problemen aan zijn kuit: zij werden vervangen door Gian Luca Klunnen en Jeroen de Louw.
Ondanks het grote veldoverwicht duurde het tot in de blessuretijd voordat ZCFC de score gelijktrok. Gian Luca werd in het strafschopgebied onreglementair gestopt en de scheids wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Hein Koster nam zijn verantwoording en schoot onberispelijk raak. Vrijwel hierna floot de scheids voor de rust.
In de tweede helft kwam Schagen United er niet meer aan te pas en stapelde Z weer kans op kans. Het was  wachten op de tweede treffer en die viel in minuut 65, toen Gian Luca Klunnen een prima voorzet losliet, die door Tom Cornelisse werd verzilverd. De bevrijdende derde treffer viel in minuut 85. Gian Luca rondde een assist van Tom Cornelisse prima af. Z scoorde hierna via Cas en Jian Luca nog twee keer, maar beide in buitenspelpositie. Quint Rempt en Calvin Stolk werden in de tweede helft binnen de lijnen gebracht voor Rutger de Vos en Tom Luckfiel. De prima leidende scheids floot voor het einde en Z nam de punten mee naar Zaandam.
ZCFC speelde in de volgende opstelling: Alexander de Vries (K), Rutger de Vos, Justin Valk, Hein Koster, Jesse Haanstra, Jens Winkel, Tom Cornelisse, Cas Meier. Bruce Harrems, Brian Meier en Tom Luckfiel.
H.L.