Zaterdag 22 september was het dan zover, we gaan beginnen aan seizoen 18/19 en wel tegen Prettige Spelers Zaandam (voor de oudere onder ons Pieter Schoen Zaandam).  Deze mannen willen graag de 65 jaar volmaken om er dan feestelijk een eind aan te maken. Of ze dit gaat lukken is nog maar de vraag want ik kan me niet voorstellen dat ze blij zijn geworden van hun prestaties. Maar genoeg daarover wat Z liet zien was van een heel ander niveau. De wedstrijd was nog maar net op gang of de ene aanval na de andere rolde op het doel van PSZ af. Na een min of 6 was het raak op een kopbal van Jasper drukte Hein af met een volley 1-0. De kansen gingen door PSZ kon daar niet veel tegenoverzetten en na 25 min voorzet Jasper die door Jesse contra koppend in de verre hoek verdween. Even later uit het niets lag de bal er bij ons in 2-1.

Dit gaf even wat vertwijfelde blikken maar Z ging door met waar het gebleven was kansen creëren. Erno werd in strafschop gebied geveegd wat met judo tot ippon had geleid maar bij scheids tot geel en een pingel deze werd door Miel omgezet in 3-1.  Na de rust ging Z rustig door met het bouwen van een uitslag die er staat. Na de toegepaste wissels  wederom voorzet Jasper binnengekopt door Jens 4-1. Even later steekbal Miel voorzet Jasper die door Hein in de verre hoek tot 5-1 werd verwerkt.  Uit een korte ingooi van Miel produceerde hij een voorzet die door Erno bij de 2de paal werd ingekopt. Scoren tegen je oude club is altijd speciaal.

Bij PSZ was het beste er wel van af en als de scheids had afgefloten was het wat hun betreft prima geweest maar niet voor Z. Miel had nog een hoogstandje in peto en met een halve volley lag de bal in de verre kruising. 7-1. Dit liet Hein -jawel na 1 wedstrijd topscorer van Z1- niet op zich zitten om dit met Miel te delen en drukte af voor 8-1 de bank vol ongeloof achter latend.  Brian dacht nog een slot stuk te produceren maar de bal met de bips in het doel laten verdwijnen het was iets te veel van het goede. Al met al een goed begin. Het bleef nog lang gezellig in een goed gevulde kantine.

Volgende week Purmersteijn terug gekeerd op de zaterdag na jaren afwezigheid,  in het verleden waren dit potjes waar het er ook om ging.  We kijken uit naar deze pot, zeker nu we in  de staf mannen hebben met een verleden en toekomst bij deze club. opstelling: Remco van Dijk, Jacco Munscher, Joël Silooy, Tom Cornelissen, Jasper Breedijk, Marijn Esman ( 60 Rutger de Vos), Miel Honig, Hein Koster, Jesse Knibbe (85 Brian Meijer), Erno Vreugdehil, Bruce Harrems (60 Jens Winkel).