ZCFC legt Jos-Watergraafsmeer over de knie.
Volgens het Noord-Hollands dagblad zou ZCFC mentaal in de knoop zitten, daar was zaterdag in het geheel niets van te merken. De ploeg speelde gedreven, vol passie en energie, met als resultaat, een klinkende overwinning.
ZCFC begon aan deze wedstrijd in een toch wel gewijzigde opstelling. Hiddo Haanstra mocht het proberen als rechtsback en Rutger de Vos nam zijn vertrouwde plaats als voorstopper weer in. Hein Koster zakte van het middenveld naar de positie van laatste man. Op het middenveld waren zodoende twee plaatsen te verdelen, Björn en Marijn moesten met hun routine voor meer balans op het middenveld zorgen en Miel Honig speelde als verbindingsman. Marouane kreeg van de trainer een vrije rol aan de rechterkant en vervulde deze met verve, hij was overal te vinden waar gevaar dreigde en werd na 90 minuten uitgeput vervangen, nadat hij ZCFC in veilige haven had geschoten.
Jos-Watergraafsmeer startte furieus en trachtte ZCFC onder druk te zetten door vroeg te storen. Al snel gaf men deze strijdwijze op, daar de ZCFC verdediging geen krip gaf onder aanvoering van Hein en Rutger.
Na een minuut of twintig scoorde Z door Bruce. De scheidsrechter keurde het doelpunt af, op aan geven van de grens van Jos, volgens Bruce was er geen sprake van buitenspel, daar hij achter de bal bleef. Jos-Watergraafsmeer kon niet achterblijven en scoorde ook een buitenspelgoal, deze werd door de scheids geannuleerd.
In minuut 37 was het wel raak voor ZCFC, Jasper Breedijk tikte de bal binnen onder de boomlange keeper van Jos-W, die vanwege de kou een muts droeg. Drie minuten later scoorde Bruce zijn verdiende goal en stonden we met 2-0 voor, wat een weelde. Vlak voor het aanbreken van de rust kwam Z op 3-0. Marijn gaf vanuit het middenveld een prachtige pas over de verdediging van Jos en Miel dook in het ontstane gat en lepelde de bal over de uitgelopen keeper.
In de tweede helft consolideerde Z de voorsprong. Jos-W ging opportunistisch spelen en pompte alle ballen hoog voor het doel, zonder resultaat. Aan alle onzekerheid kwam een einde, toen Marouane in minuut 90 de 4-0 scoorde.