Hoi ZCFC’ers,

Mats Aikema Pupil van de Week

Mats Aikema Pupil van de Week

Mijn naam is Mats Aikema, ik ben 7 jaar oud en speel in de O8-1. Wat een geluk had ik; op SuperSaturday 7 maart, mocht ik pupil van de week zijn. ZCFC 1 speelde tegen Pancratius 1 en het werd een hele spannende wedstrijd……Maar mijn avontuur bij ZCFC 1 begon in de bestuurskamer tussen alle grote mannen. Best een beetje spannend, maar omdat iedereen heel erg aardig tegen mij deed vond ik het al snel super leuk om erbij te zijn. Ik mocht de trainer helpen met de wedstrijd bespreking. Ik kreeg een echt vaantje van ZCFC en een beker. Maar het allermooiste vond ik de leren bal waarop iedereen zijn handtekening heeft gezet. Te gek! Daarna gingen de spelers zich omkleden en mocht ik ook mee. Dat kwam goed uit, want ik moest mijn kicksen nog aan doen. Trainster Lisanne heeft toen een balletje met mij getrapt om alvast wat warm te worden. Want daarna begon het echte werk; meedoen met de warming-up. Ik vond dat super leuk en heb ook alles helemaal meegedaan. Ik heb nog heel vaak op doel mogen schieten zodat Remco als keeper ook alvast kon oefenen. Daarna gingen we nog heel even de kleedkamer in, daar was harde muziek. Toen liepen we met alle spelers en de scheidsrechters het veld op. Ik gaf iedereen een high five en toen kwam het aller- aller leukste; ik mocht alleen op de keeper af en het eerste doelpunt van de wedstrijd maken. Een klein hobbeltje onderweg, maar het doelpunt zat feilloos in de rechterhoek. YEAH!! Daarna heb ik de spannende wedstrijd gekeken. Remco was vet goed; hij stopte een strafschop! Helaas kwamen we 0-1 achter. Maar in de tweede helft werd het 1-1, Erno scoorde. Hij is de beste. En spits, net als ik. Ik mocht met hem op de foto. In de laatste minuten werd het gelukkig 2-1 en wonnen we! Iedereen was super blij. De bal ligt te pronken aan het voeteneinde van mijn bed en ik kan verder dromen van ooit zelf in ZCFC 1 spelen. Ik heb een geweldige middag gehad en wil alle spelers, trainer en staf daarvoor heel erg bedanken!

Groetjes van Mats