Zaterdag 3 Oktober

Het was 05:00 uur dat de wekker ging in huize van der Woodsen en ik wakker werd om te beginnen aan de prachtige grijze dag die er aan zat te komen. Op hetzelfde tijdstip was het moment dat Kristian klaar was met werken en zich toen realiseerde dat hij lekker naar huis kon gaan i.p.v. Rikmans die juist naar zijn werk toe moest.
Vandaag zouden wij (Zetje 5) het gaan opnemen tegen de mannen van Westzaan in hun eigen stadion. Vooraf leek het bij ons allemaal goed voor elkaar! Dani werd meerdere keren gevraagd/ gecoached of het bier wel al goed koud stond voor na de wedstrijd wat beantwoord werd met nog niet maar komt goed! Het stadion van Westzaan staat namelijk in de voortuin bij Dani net zoals de Dekamarkt. Ook wisten we dat we over genoeg wissels zouden beschikken en dat klopte want ondanks we een speler als grensrechter hadden konden we toch de dug out volledig vullen. Eenmaal aangekomen op de brommert in Westzaan word ik achtervolgd door Ruben die daarbij laat weten op tijd te zijn! Het is 15:29 dus daar valt niet over te discussiëren! Onderweg naar de parkeerplaats komen wij daar nog meer bekende tegen en maakt Jochem nog even een leuke selfie om in de vrolijke stemming te komen!

We liepen met z’n allen keurig verspreid per groepje op 1,5 meter richting de vernieuwde kleedkamers want het zag er nog uit alsof de totale verbouwing nog niet helemaal klaar was. In de ochtend kregen we eerst te horen dat we vooraf geen kleedkamer tot onze beschikking zouden hebben maar achteraf bleek toch anders! Eenmaal binnen hadden we zelfs 2 kleedkamers tot onze beschikking! Het waren wel kleine kleedkamers of het leek zo omdat we met zoveel man waren gekomen! Het sfeertje zat er goed in dus met bal moest het ons toch ook wel lukken!?? Na het omkleden liepen we vol goede moed richting het veld om alvast warm te gaan lopen!
We deden dit op een klein veldje achter het veld waar we moesten voetballen omdat er nog een wedstrijd bezig was. We deden dat uiteraard onwijs professioneel met z’n allen niet op 1 lijn. De wedstrijd was afgelopen dus konden wij wanneer we goed waren opgewarmd het veld betreden! Alle meegereisde supporters begonnen al te joelen van vreugde want de wedstrijd zou niet lang meer op zich wachten! Op het veld werden groepjes gemaakt en de bal ging best leuk in de rondte! De zon had er inmiddels nog steeds geen zin in. Offman was er niet bij helaas om een liedje te zingen maar gelukkig stonden de speakers in het stadion wel aanman! We zijn aangekomen op het punt dat de opstelling wordt doorgenomen in een kring met op de achter grond een echt carnavals klapper dus menig man stond met de handen in de lucht te luisteren naar zowel Jorik als de speaker! Op de bank beginnen was helemaal nog niet zo slecht want wij hadden gewoon een dak boven ons hoofd :D

De wedstrijd is begonnen!!!

In de eerste helft gebeurt er eigenlijk niet zo heel veel.. De keeper van de tegenstander was er 1 die het dachten wij niet zo heel serieus nam op doel want het leek er eigenlijk op alsof hij meer in het veld stond dan tussen de palen. Mede hierdoor dachten wij natuurlijk die bal er wel even in te slinger van een meter of 40/50/60… Helaas ontbrak het hier ons aan gevoel voor richting en toch ook wel de power. Ik dacht dat het de 37e minuut was dat Bizot werd aangespeeld aan de rechterzijde van het veld vlak voor de dug out van Zetje 5 en de beste man dacht, weet je wat ik met die bal kan doen, ik heb dat eens gezien van Ronaldinho!! Ik wip die bal omhoog en doe hem even nonchalant met mn hak achterstevoren binnenstebuiten zo even doortikken naar (ik dacht Dani!?) en dat was gewoon perfect uitgevoerd op maat zo in de voetjes! Helaas kwam het niet tot scoren. Maar oh de supporters en de dug out gingen helemaal uit hun pantoffel! Door deze actie is meneer ook Man of the match geworden! Niet alleen werd er unaniem gestemd binnen ons team ook de tegenstander stemde hier mee in.
De eerste helft is afgelopen en we gaan met een 0-0 stand de kleedkamers in! De thee en limonade stond niet klaar of ik heb dat gewoon gemist. De tweede helft is er niet 1 om over na te praten dus laat ik het gewoon lekker kort houden net zoals dit verslag. We kwamen met 1-0 achter want het bleef gewoon maar regenen de bal was nat en wij ook. Niet lang daarna kregen we helaas de 2-0 om ons oren en niet veel later ook de 3-0. Als je 3-0 achter staat heb je gewoon een Jantje gekregen en moet je gewoon schuiven maar het blijkt dat dit niet zo werkt in real life. Dus we gingen toch gewoon door opzoek naar die aansluitingstreffer die er ook gewoon zou komen! Of Eddy nou werd aangespeeld door ons of niet dat is mij even ontgaan maar die bal vloog er gewoon in! 3-1 het kon nog! Jullie zitten de hele tijd in spanning van wanneer lees ik nou wat over die aktie langs de zijlijn!? Die echt buiten te lijnen gebeurde en toch bijna net zo spectaculair was als Bizot zijn trukendoos. De precieze tijd is onbekend maar we kregen een “inworp” en het tempo zat er goed in! Rik rent naar de bal om hem zo snel mogelijk weer het veld in te smijten want hij hoorde Nickolaas al roepen“ sportschool van der Woodsen! Nickolaas stond ook een meter of 40 van me vandaan dus ik dacht dat gaat me toch niet lukken, laat ik het proberen. :D Zo nat als het was zet ik me schrap om hem het veld in te werpen maar die bal had hele andere plannen! Hij gleed uit mijn handen en maakte een driedubbele draai naar links. De inworp was gelukkig ook aan de linker kant van het veld waardoor de bal niet eens als inworp kan worden bestempeld. Ik mocht hem daardoor gelukkig opnieuw doen en dat ging gelukkig wel goed. Desalniettemin heeft deze actie ervoor gezorgd dat ik een houten piemel in mijn bezit heb voor ik weet niet hoeveel weken! De scheidsrechter heeft er trouwens de 2e helft ook niet echt meer zin in. Hij was nat en had vaker last van water in zijn ogen dus zag helaas een hele boel over het hoofd. We gingen er niet beter van voetballen wat er helaas in resulteerde dat we er af gingen met 4-1. Helaas geen punten gescoord dit weekend, maar wel een houten piemel. #positivo Dit weekend hebben wij voor gedaan hoe je moet verliezen en dat is toch wel gebleken als je naar de profs hebt gekeken. Liverpool is er af gegaan met 7-2 Man u er af met 6-1 Jaxxie met 1-0

Dus het weekend was gewoon niet alleen voor ons balen dat maakt het toch allemaal wel weer een beetje dragelijker! Volgende wedstrijd zitten we er gewoon weer bovenop! En dan heb ik het niet over die houten piemel! Hoop dat jullie genoten hebben!

Groetjes Van der Woodsen.