Vorige week is onder de bezielende leiding van onze Zaansoranje hofhovenier Mario Kooi, onze eigen mopperploeg en een groepje veteranen gestart met het slopen van het oude hekwerk, het planten van de beukenhagen en het neerzetten van de nieuwe plantenbakken. Een verbouwing bij de club is eigenlijk net zoals bij je thuis: je begint klein en voordat je het weet, gaat de hele boel op de schop. Oorspronkelijk waren we gestart met een beperkte terrasoverkapping, dan toch maar alles overkappen, dan ook meteen maar nieuwe terrastafels en stoelen, buitenverlichting, buitenspeakers, beplanting, gasheaters, speciale Support Casper-bankjes en dan blijft er nog 1 ding over…

“Tja, die huidige terrastegels kunnen dan eigenlijk ook niet meer”, “het regenwater loopt al jaren niet lekker weg”, “als we dan toch bezig zijn…”, “kunnen we niet…”

En ja hoor: de terrastegels gaan dus ook op de schop. 410 vierkante meter 60×60 antraciet zwarte tegels. Zwarte tegels met oranje stoelen… hoeveel mooier kan het worden! Onder de regie van tegelkoning Bert van Kralingen en hofhovenier Kooi, gaat de deklaag van het terras volledig worden vernieuwd. Even opletten dus bij het betreden van het sportcomplex.

Wil je ook een ‘steentje’ bijdragen? We zoeken nog wat sterke armen…
Het gaat nog een aardige klus worden en zoeken daarom nog wat extra sterke armen die ons mee helpen op de zaterdagochtenden en middagen. Vanaf zaterdag 17 april gaan we van start.
Wij zullen dan gaan beginnen met het verwijderen van de oude tegels (in delen). Wil jij (of een groepje van je team) mee helpen bouwen & sjouwen aan het mooiste overdekte voetbalterras van Zaanstad? Stuur ff een appje naar 06-20600228 of mail naar voorzitter@ZCFC.nl. In dit geval is het letterlijk dat ‘alle kleine beetjes helpen’ en ‘vele handen maken licht werk’. We hopen namelijk dat ergens de komende weken dat ook ons terras open mag gaan. Degene die meehelpen krijgen uiteraard de primeur van de eerste paar (gratis) drankjes op het nieuwe ZCFC-terras.

Namens het bestuur,

 

Martijn Jonker & Dirk Slootweg