For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.
Ik Accepteer

Een overwinning op Wartburgia, als nr. twee misschien wel het best spelende elftal in onze competitie, is tot stand gekomen door een geweldige inzet van het hele team. Wartburgia viel vaak aan, ook in de 1e helft maar de counters van ZCFC leverde evenveel kansen op. Al in de 1e minuut kwam Erno alleen voor de keeper, ook aan het eind van de 1helft, maar het leverde geen resultaat op.

Wartburgia, ook van oorsprong een zaterdagmiddagclub, slaagde er na ruim een half uur de 1-0 te scoren met een doorloopbal, maar al vlak daarna scoorde Brian Meijer de gelijkmaker na een afgeslagen aanval met een mooie schuiver in de hoek. Na rust viel Marouane in voor Bruce. Het werd in de 2e helft een boeiend gevecht. ZCFC liet niet de koppen hangen, toen Wartburgia de 2-1 aantekende. Want even daarna kwam er een counter, een fraaie voorzet van Jesse, en Erno kopte de 2-2 in. Steeds feller werden de aanvallen van Wartburgia, vaak met verzorgd voetbal, maar Zet gaf geen krimp en onze keeper Jesper was weer goed op dreef. Groot was de vreugde toen ZCFC een penalty kreeg die door aanvoerder Björn feilloos werd ingeschoten(2-3).  Hein moest zich, geblesseerd, laten vervangen door Jordan Butter, maar voor elke meter vocht ZCFC verder en het rook een goed resultaat.

De vreugde was groot toen uit een vrije trap Björn de 4-2 liet aantekenen. Wat Wartburgia ook deed, het kreeg nauwelijks kansen en het hele elftal vocht tot de laatste minuut. Björn werd voor de laatste 10 minuten nog gewisseld voor Hiddo, en helaas kreeg Marouane na twee gele kaarten een rode van de overigens wat warrig leidende scheidsrechter. Prachtig resultaat! Omdat de mededegradanten verloren, wist ZCFC van de voorlaatste plaats te vertrekken en staat nu met Buiksloot op plaats 11 en 12. Pas over drie weken is de volgende wedstrijd: thuis tegen JOS/Watergraafmeer. ZCFC heeft dankzij deze overwinning een grote stap gezet om degradatievoetbal te ontlopen.

ZCFC speelde met Jesper Jonker op doel, achter Rutger de Vos, Chris Visser, Maurice Stor, en Jacco Munscher, en midden Bruce Harrems(Marouane di Abrahami, Björn Keetbaas(Hiddo Haanstra), Hein Koster( Jordan Butter), Jesse Knibbe, en voor Brian Meijer en Erno Vreugdenhil.