Beste ZCFC-ers,

Het seizoen gaat bijna weer van start, trainers, technische staf en bestuur zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om alles hiervoor in gereedheid te brengen. Een van die zaken betreft de tenues en kledinglijn van ZCFC. Zoals in de nieuwsbrief van twee  weken geleden al aangekondigd, hebben we het contract met de huidige leverancier van onze sportmaterialen, opgezegd (https://zcfc.nl/nieuwe-elftallen-zcfc-tv-seizoenkaarten-az-trainingsschema-2019-2020-competitie-indelingen-en-nog-veel-meer/). Wij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om vorm te geven aan een nieuwe structuur en een daarbij behorende kledingleverancier en die hebben wij gevonden: Uhlsport. Een bewuste keuze om enerzijds te kiezen voor hoge kwaliteit maar anderzijds wel tegen een schappelijke prijs de materialen te kunnen aanbieden aan onze leden en sponsoren. Op die wijze houden we het voor alle leden betaalbaar.

Op de Algemene Leden Vergadering (ALV)  van eind augustus/begin september (datum zal nog worden bekendgemaakt) willen wij het voorstel doen een ZCFC kledingfonds op te richten. Vanuit een kledingfonds zullen dan de tenues voor alle spelende leden worden gefinancierd tegen een sterk gereduceerd en aantrekkelijk tarief. Iedere 3 seizoenen hebben de teams dan een volledig nieuw tenue (shirt/broekje/kousen) en in de juiste maat. Dat laatste is met name voor de jongere leden onder ons wel een prettige bijkomstigheid. Eur 15,- per jaar per persoon voor pupillen en junioren tot de O15 teams, Eur 20,- vanaf O15 en senioren.

Dit voorstel zal door de leden moeten worden goedgekeurd tijdens de ALV, maar wij aangezien de start van het trainingsseizoen al dichtbij komt zitten en jullie mogelijk al nieuwe tenues willen gaan aanschaffen, willen wij dit nu al aan jullie voorleggen en jullie mening hierin vragen. Via een korte enquête van 3 vragen (https://nl.surveymonkey.com/r/GWSKXMN) willen wij graag weten of de oprichting van een dergelijk kledingfonds op jullie steun kan rekenen. De eventuele besluitvorming en uitvoering hiervan kan daarna snel plaatsvinden, zodat we de competitie wellicht in nieuwe tenues kunnen gaan starten. E.e.a. uiteraard afhankelijk hoe jullie hier tegenaan kijken/bepalen tijdens de ledenvergadering.

ZCFC voetbalkousen

Kort samengevat:

  • Bijdrage van Eur 15-20,- per jaar per spelend lid
  • Nieuw tenue (shirt, kousen, sokken) bij aanvang competitie
  • Altijd een shirt in de juiste maat
  • Iedere 3 jaar een nieuw tenue
  • Alle ZCFC-ers in hetzelfde shirt

NB: Teams/spelers die al een kledingsponsor hebben hoeven geen financiële bijdrage aan het kledingfonds te leveren, dit zolang de sponsorovereenkomst loopt en de aanschaf van de tenues op deze wijze is gedekt. Er is een aantal leden die gebruik maken van een speciale regeling om tegen gereduceerd tarief te kunnen sporten (zoals Meedoen Zaanstad), het bestuur is voornemens deze leden vrij te stellen van de jaarlijkse bijdrage, en de tenues te bekostigen uit het kledingfonds.

Het voorstel zorgt ervoor dat, naast een mooie uniforme uitstraling, de kosten voor iedereen laag blijven. Uiteraard zijn we dus zeer benieuwd naar je mening op dit voorstel. Vul vooral de korte enquête in https://nl.surveymonkey.com/r/GWSKXMN en laat ons weten wat je ervan vindt, zodat we tijdens de Algemene Ledenvergadering een weloverwogen beslissing kunnen maken. Gewoon een mailtje sturen mag uiteraard ook. Mochten jullie hier een groot voorstander van zijn, dan zullen we alles op alles zetten om bij de start van de competitie de tenues gereed te hebben.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar voorzitter@zcfc.nl

Namens het bestuur:

 

Dirk Slootweg & Martijn Jonker