Het abrupte einde van het voetbalseizoen kwam aan als een harde klap, maar…. ‘ieder nadeel heeft z’n voordeel’, zei een beroemde voetballer al. Het voordeel is dat we eerder kunnen gaan bouwen aan het nieuwe seizoen. En dat is precies waar de Technische Commissie en samen met trainers Maikel Vries (2e), Damien Prinsen (JO19) en Mitchell Beckmann (JO17) de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Zoals eerder bekend gemaakt zullen Willem Zeijlmans als hoofdtrainer (selectie senioren) en Ron Karreman als technisch manager voor het nieuwe seizoen aansluiten.

Nu er niet meer getraind kan worden en de competitie abrupt is gestopt, is het ook het logische moment om de huidige hoofdtrainer en zijn assistenten te bedanken. Marciano, Lisanne, Norbert en Barry, dank voor jullie inzet en professionaliteit de afgelopen maanden. Niet het afscheid dat we jullie wensen, maar helaas, door de omstandigheden veroorzaakt door het Coronavirus, een gegeven.

Achter de schermen zijn de trainers samen met de Technische Commissie druk bezig geweest. Vele gesprekken zijn gevoerd met zowel de bestaande selectie als met mogelijke nieuwe spelers voor ZCFC. In het verlengde daarvan alvast de volgende aankondiging:

Justin Valk, Sebastiaan Ntim en Brandon Derie versterken selectie ZCFC

Justin Valk: Het zoemde al een tijdje rond: Justin Valk (28) maakt de transfer van 3e divisieclub VVSB naar ZCFC. Eerder was Justin 7 seizoenen actief als verdediger bij FC Lisse. Veel Zaanse clubs hebben hun stinkende best gedaan hem aan boord te halen, maar wij zijn zeer trots dat hij voor het warme nest van ZCFC heeft gekozen. Namens de gehele club een warm welkom Justin.

 

Sebastiaan Ntim : Sebastiaan (22) speelde eerder voor hoofdklassser Purmersteijn en dit seizoen voor de zondag 1 van AFC ’34. Een zeer waardevolle en welkome aanvulling voor onze nieuwe selectie. Een aanvaller pur sang, en wij zien er naar uit om zijn snelheid, individuele acties op de velden van ZCFC te mogen zien. Sebastiaan, een heel warm welkom bij ZCFC namens alle leden.

 

Brandon Derie : Brandon (22) speelde dit seizoen bij Wherevogels zaterdag 1 en komt oorspronkelijk uit de jeugd van Purmersteijn. Erg blij dat hij onze nieuwe selectie komt versterken. Deze jonge verdediger staat te trappelen om aan te sluiten bij de selectie van ZCFC. Ook voor Brandon een warm welkom bij het Zaansoranje!

 

Bestuur & Technische Commissie: De komende weken zullen de plannen voor de selectie jeugd en selectie verder worden afgerond. ZCFC groeit en de aansluiting tussen jeugd en senioren is cruciaal in deze nieuwe fase voor de club. Met de eerder aangekondigde invulling van de nieuwe technische staf voor de komende seizoenen, is een eerste cruciale stap gezet. Met de aankondigingen vandaag en de komende periode, geven we invulling aan die plannen. Diverse gesprekken met andere nieuwe spelers worden of zijn gevoerd. Binnenkort hopen wij dan ook meer aankondigingen te kunnen doen over de toevoegingen aan de selectie van ZCFC.

Namens de Technische Commissie, de trainers en het bestuur

Dirk Slootweg en Martijn Jonker