Ja en dan is er een probleem. Onze vaste reporter is samen met één van onze superspitzen (Richard) op het zonovergoten Aruba, of een eiland daar in de buurt.

Onze andere spits had met zijn werk een tripje naar Japan en wij moeten aantreden tegen onze angstgegner Zwanenburg.

De laatste 3 edities werden afgewerkt op het scherpst van de snede. Met en stand van één keer winst, één keer verlies en een gelijkspel was de vraag wie na vandaag als grote winnaar uit de bus zou kommen.

Wederom waren er weer meer spelers dan vooraf geteld, dit keer traden we aan met maar liefst 17 man op papier.

De eerste 15 minuten verliepen zeer rommelig. Dit leidde al snel naar een 0-1 achterstand. Niet getreurd, we hebben nog ruim een uur om de hele boel recht te trekken, en zo gingen de 45-plussers ook de strijd aan.

Het was dan ook 5 minuten later dat Richard de Vos, deze Richard haalt zijn energie uit ons vaderland, gaf de bal vanaf rechts voor en Reinier raakte de bal (half) maar voldoende om de bal in de linker hoek achter de keeper te plaatsen. De 1-1 was een feit.

Ook kwam het besef dat er meer te halen was voor de nummer twee uit de competitie en kampioenskandidaat. Er werd vol op de aanval gespeeld en het jagen leiden ertoe dat Reinier de bal voor de achterlijn voor kon geven en Lex S, zonder na te denken achter de keeper van Zwanenburg kon leggen.

Zwanenburg kwam toch nog een aantal keer gevaarlijk dicht bij onze goaly Michel, maar die heeft de laatste weken laten zien niet zomaar te passeren is.

Met een 2-1 voorsprong was de thee het moment om alles even weer op een rij te zetten.

De tweede helft begon met Herman en Robert v. T. (Als er te weinig spelers zich aanmelden is hij altijd van de partij) in de spits.

Ook de tegenstander heeft zijn strategie aangepast voor de tweede helft en gingen meteen vel van start. Maar wij staan niet voor niets op plek 2 en pareren elke aanval met Lex M en Jan achterin.

Na een vrije trap van Bernard kwam de bal in de voeten van Martin. Hij kreeg echter geen kans om te schieten, doordat de verdediger van Zwanenburg hem tackelde. Een penalty werd toebedeeld. Met Lex M. binnen de gelederen een zekerheitje, maar helaas.

Zwanenburg rook bloed en ging volop de aanval, maar ver kwamen ze niet. Één uitbraak en een lucky goal was een feit. De scheidsrechter kon helaas geen videobeelden terugroepen anders werd deze goal wellicht afgefloten wegens het aanvallen van de keeper. Met 2-2 op het scoteboard ging Z op zoek naar de bevrijdende goal die de winst zou opleveren. Veel commotie rondom de 16 van Zwanenburg, waar het grootste deel van de tweede helft zich afspeelde, leiden uiteindelijk niet tot het gewenste resultaat.

Een vrije trap vanaf ca. 25 meter, ging als een streep richting de linker bovenhoek en een achterstand, tevens eindstand van 2-3 was een feit.

Terneergeslagen dropen de 45-plussers van het veld.

 

Volgende week wederom een kraker tegen Roda 23. En hopelijk ook weer een reporter die meer ervaring heeft met het schrijven van wedstrijdverslagen.

 

Gr.