Na de makkelijk gewonnen wedstrijd van vorige week, toen we tegen een voor ons onzichtbare tegenstander speelden, moesten we vandaag uit tegen de Meteoor. We hadden eindelijk weer eens de beschikking over een complete selectie van 14 man. Vooraf aan de wedstrijd wilde Ate nog even iets zeggen. Dit werd een emotioneel moment door even stil te staan bij een aantal heftige gebeurtenissen van de afgelopen periode. We waren er over eens dat hoe machteloos je soms ook staat in een bepaalde situatie, het belangrijkste is om aan elkaar te laten weten dat we aan elkaar denken en steunen waar nodig.
Dan de wedstrijd. Vooraf hoorden we al dat zij vonden dat zij bij ons thuis een oor aangenaaid zijn door de ons toen toegewezen scheidsrechter vanuit de KNVB. Daar kunnen wij natuurlijk helemaal niets aan doen en begonnen vol vertrouwen aan de eerste helft. Na een rommelige beginperiode moest Richard de V het veld geblesseerd verlaten. Kort hierna opende Ernst de score en zette onhoudbaar de 0-1 op het scorebord. Ernst stuurde niet veel later een diepe bal op Richard P die beheerst de 0-2 op het scorebord zette. Geen vuiltje aan de lucht op dat moment. Kort hierop een foutje achterin bij ons en maakten zij er 1-2 van. Hierna ineens wat geharrewar op het veld en werden Ben en Lex van het veld gestuurd. Bij hun werd de spits eraf gestuurd, dus was het voor 10 minuten met 10 tegen 9. Eind van die eerste helft was het 10 tegen 11 omdat Ben helemaal niet meer terug mocht komen en gebeurde er niet veel meer. In de rust moesten we boven in de kantine zelf limonade halen. We kwamen tot de conclusie dat we zelfs met 10 man niet onder deden voor deze tegenstander en zeker niet hoefden te verliezen. Zelfs met 10 kregen we genoeg kansen, alleen kregen de bal niet in het doel. Na 10 minuten in de 2e helft een te slappe terugspeelbal. Dit cadeautje werd door hun rappe spits behendig uitgepakt, 2-2. En ook hierna kregen we nog voldoende mogelijkheden om te scoren, maar het mocht niet zo zijn. Zij maakten nog 3-2 en na een onnodige overtreding mocht Lex ook definitief het veld verlaten. Met 9 man de wedstrijd uitgespeeld, waarbij zij nog op slimme wijze de 4-2 lieten aantekenen. Na het laatste fluitsignaal kwam bij hun het triomfantelijk naar boven, van “zo daar hebben we jullie even goed teruggepakt”. Afijn op deze manier was het kansloos om punten mee te nemen naar Zaandam. Je vraagt je dan alleen af waarom we in sommige situaties niet gewoon ons mond kunnen houden? Als je een zet krijgt, ga je niet met borst vooruit verhaal halen, maar laat je je als een echte prof vallen. Om dit te oefenen zullen we de komende weken in aparte sessies onder leiding van een acteur en onze eigen grondligger gaan oefenen in het vallen na een aanraking van een tegenstander. Eindconclusie is dat we vandaag verloren hebben en dat we dat puur aan onszelf te danken hebben. Ze zeggen dan altijd dat wijsheid met de jaren komt, maar de emotie tijdens een voetbalwedstrijd brengt ons blijkbaar soms weer terug naar een puberale fase.
Terug op de club hoorden we dat veteraan Ron W als teammanager van Z1 wel weer heeft gewonnen. Dit verzachte onze pijn weer een beetje. Volgende week geen wedstrijd en dan over 2 weken weer thuis om 12:45 uur tegen Buiksloot.

PeteR