Het is zaterdag 22 september en we mogen na een extreem mooie zomer weer eens “voor het echie” voetballen. De competitie start is uit tegen FC Aalsmeer. Doordat een aantal dravers aan de dam tot dam meedoen, was het puzzelen om een volledig team op de been te brengen. De tegenstander had hier ook last van en hadden zij de 1e helft precies 11 man. Wij hadden door bereidwilligheid van 3 dravers 13 man, maar wilden zij max 1 helft spelen. Omdat zij precies 11 man hadden en ook een scheids moesten leveren, bood Martin aan de 1e helft te fluiten.

Nu hebben we in het team verschillende afspraken, waarbij de verantwoording voor een aantal zaken verdeeld is over de teamleden. 1 daarvan is de verantwoordelijkheid voor de ballen. Jan doet dit al zijn hele veteranen leven maar moest nu met gebogen hoofd bekennen dat hij de ballen vergeten was. Zijn tas wordt waarschijnlijk elke zaterdag voor hem klaar gezet met keurig gevouwen outfit en gepoetste schoenen erin. Het enige waar hij dus aan moet denken zijn die ballen. Wel rammelde er iets in zijn tas en dacht de rest dat hij na het behalen van zijn GVB ipv voetballen, golfballen in zijn tas had gelegd. Toch was het daarna wel mooi om te zien hoe Jan eigenaarschap toonde door door een bal te leen te vragen bij de tegenstander en door te gaan zoeken naar een bal. Hij weet vanuit de golfsport dat in het hogere struikgewas regelmatig ballen achterblijven, zo dacht hij dat er misschien in de omliggende bosjes wellicht een bal te vinden was. En ja hoor, na 5 minuten kwam hij triomfantelijk uit het struikgewas met een mooie bal, waardoor we toch nog even veldspelers en keeper Herman konden inschieten. Scheidsrechter Martin floot om precies 14:30 uur voor de aftrap en begonnen we aan de 1e minuten can seizoen 18/19.

Al snel was duidelijk dat we hier toch wel punten moesten kunnen pakken, maar gingen alle schoten en kopballen van ons naast, over of in de handen van hun keeper. Zij probeerden het wind voordeel uit te buiten door veelal de lange bal te hanteren, zo ook na 10 minuten, een lange bal, die verkeerd werd ingeschat door wiens naam hier niet genoemd mocht worden dus noemen we hem voor het gemak maar B. Eerder genoemde B schatte de hoogte niet goed in en kopte de bal min of meer door voor een tegenstander, die hierdoor vrij eenvoudig de bal over de uitgelopen Herman kon lepelen, 1-0. We bleven drukken op de gelijkmaker maar duurde tot ver in de 1e helft voordat deze gerealiseerd kon worden. Roland gaf dit keer niet hoog voor, maar schoot de bal laag richting doel. Achter een wirwar van benen zag ik ineens het net opbollen en stond de stand van 1-1 op het bord.

Later begreep ik van een ooggetuige dat het Ate was die de bal achter zijn standbeen langs in het doel werkte. Kort hierop floot Martin af voor de rust en mocht de tegenstander een fluitist leveren voor de 2e helft. Die 2e helft was koud begonnen of Martin brak door over rechts en gaf de bal stak voor. Robert kon er net niet bij en schoot de bal door waar ondergetekende bij de 2e paal opdook en deze vol op de wreef tegen de touwen joeg, 1-2. Kort hierop een corner genomen door Besim, kon Martin nog net zijn hoofd tegenaan zetten, 1-3. Weer 5 minuten later een vrije trap net buiten de 16 op de plek voor een rechtspoot, dus mocht ondergetekende er achter gaan staan. Op aanwijzing van Martin moest ie hard en laag in de korte hoek worden geschoten. Zo geschiede, want als kampioen voetgolf weet ik wel hoe je een bal nauwkeurig op een plek neerlegt. Alleen was hun keeper sneller dan we dachten en kon hij de bal nog net wegtikken. De attent ingelopen Richard de V pikte de bal op, schoof hem voor het doel, waar de vrijstaande Besim de 1-4 aan kon tekenen.

Het slot akkoord was voor Lex M. We kregen namelijk nog een penalty en dan komt Lex altijd gelijk aandraven. Hij schoot hem weer onberispelijk binnen. Al met al een lekkere eerste pot voetbal op de mat gelegd en gingen de punten mee naar Zaandam. Jan bood aan de punten mee te nemen, want hij had nog wel wat ruimte in zijn tas. Volgende week thuis om 12:45 uur tegen de Rivierwijkers uit Utrecht. Een voor ons totaal onbekende tegenstander. Dat de KNVB ons ingedeeld heeft tegen clubs uit Utrecht en Baarn begrijpt niemand, zeker niet als je uit in Utrecht op zaterdagavond om 18:30 uur moet voetballen. Maar ja, de wegen van het bestuurlijke orgaan zijn ondoorgrondelijk en hebben ons er bij neergelegd.

PeteR