Het kan verkeren zei Bredero in de 17e eeuw al. Ons trainingsveld heeft door de loop der jaren de nodige metamorfoses ondergaan: van ‘prutje’ naar indoorhal.
Om op de meest gestelde vraag nogmaals het antwoord te geven: Ja, ook ZCFC mag gebruik maken van de indoorhal. Komen hieronder op terug.

Begin jaren tachtig zijn we begonnen met een combi ‘gravel/gras/aarde’-trainingsveld. Voor jullie voorzitters lijkt het dan ook maar kort geleden dat we op de donderdagavond na de training de gravelstukjes uit de ledematen konden peuteren, time flies when you are having fun. En bij vorst trainen op het parkeerterrein.
Na de combi gravel/prutje, volgde een soort ‘gras/aarde/ander prutje’- trainingsveld bij Zet. Ieder jaar weer een heel gevecht voor de mopperploeg qua onderhoud om de gassprieten zo lang als mogelijk overeind te houden. Met de hele club trainen op 1 trainingsveld: passen en meten, maar dat ging prima, niks te mopperen.Na de komst van AZ en de aanleg van de kunstgras op het A-veld (met verlichting) en het C-veld, trainen op het kunstgras waardoor het oude trainingsveld er soms wat verlaten bij lag, Bijkomend voordeel was wel dat door de geringere bezetting het trainingsveld tot het einde van het seizoen volledig groen uit bleef zien, een unicum!

En dan nu, na een lange voorbereiding was het gisteren dan eindelijk zover: de officiele opening van de indoorhal van AZ! Supertrots op onze buren dat zij dit hebben weten te realiseren. Veel prominenten aanwezig waaronder Louis van Gaal, Co Adriaanse, Kees Kist en spelers van het eerste van AZ. Mooie woorden van AZ-preses Robert Eenhoorn over de samenwerking tussen AZ en ZCFC: “Geweldige relatie”en daar sluiten wij ons volledig bij aan. E.e.a. is vorig jaar al bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst, waardoor de toekomst van ZCFC op de Kalverhoek is verzekerd.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.
Ik Accepteer

 

Na de officiele opening de wedstrijd AZ O16 – Real Madrid O16 met de terechte winst voor onze buren. Erg attent dat ook ZCFC een wedstrijdvaan heeft mogen ontvangen, die heeft inmiddels een prominente plaats in ons clubhuis gekregen! Wij hebben namens de vereniging een compleet ingelijst ZCFC-tenue overhandigd, soort van shirtje ruilen na een leuke en goede wedstrijd/samenwerking. Er is veel tijd gegaan naar de voorbereiding en veel dank aan de Zetters die hier hun ondersteuning aan hebben gegeven. Speciaal woord van dank aan Hans die in de vroege uren klaarstond met koffie voor de werklieden.

NB: De hal is klaar, de werkzaamheden eromheen nog niet. De komende weken zal Germico i.o.v. AZ en de Gemeente Zaanstad nog de nodige werkzaamheden gaan verrichten aan het riool, tegelpad en andere zaken.

De toekomst van ZCFC

De toekomst van ZCFC heeft met de komst van de indoorhal weer een nieuwe impuls gekregen. Zoals aangegeven mogen ook wij hier gebruik van maken, over de exacte invulling hiervan gaan wij nog verder in gesprek met AZ en dat laten wij uiteraard zo spoedig als mogelijk weten.
Het ziet er in ieder geval zonnig uit voor Zet:

  • Ledenaantal: het ledenaantal blijft door de jaren heen stabiel (rond de 600) met zelfs een heel miniem plusje, dit in tegenstelling tot een 10% terugloop qua teams in de Zaanstreek het afgelopen jaar. 9 seniorenteam (inclusief het G-team) is tegenwoordig in de Zaanstreek iets om te koesteren. Een gezonde voetbalpiramide met senioren en jeugd zorgt voor een toekomstbestendige vereniging.
  • Financieel: De vereniging is financieel zeer gezond: geen schulden en een zeer gezonde liquiditeitspositie. Daarover uiteraard meer op de Algemene Ledenvergadering later dit jaar.
  • Sportcomplex/accommodatie: ons sportcomplex heeft de uitstraling waar zo ongeveer iedere amateurvereniging in Nederland zijn vingers bij zou aflikken, naast de indoorhal, 2 verlichte kuntsgrasvelden en een wedstrijd grasveld. Voor de accommodatie is een Meerjaren Onderhoudsbegrotingsplan gemaakt om ervoor te zorgen dat ook de komende 40 jaar er volop gebuik gemaakt kan worden van de kantine en de kleedkamers.
  • Sportief: Onze jeugd doet het over de volle breedte prima met een speciale vermelding voor het O15-1 team die bovenaan in de competitie staan. Bij de senioren staat het 2e elftal bovenaan in de competitie gaan voor het kampioenschap. Het eerste elftal is na de winst op Wartburgia en Reiger Boys (en een kadootje van Buiksloot door een niet speelgerechtigde speler op te stellen) inmiddels net boven de nacompetitie-streep terecht gekomen. Gaat nog zeer spannend worden de komende weken.
  • Bestuur: tja, da’s uiteraard aan de leden om hier iets over te vinden (kom vooral naar de Algemene Ledenvergadering later dit jaar!), maar uw beide voorzitters voelen zich zeer content en zijn uitermate blij met het team van bestuur, technische staf en trainers. Een mooie geheel waar wij in ieder geval trots op zijn.

Kortom, we staan er goed voor als club.

Tot slot nog een laatste punt dat bij de opening van de hal door AZ in de presentatie naar voren werd gebracht: Alle faciliteiten om je heen mogen top zijn, zonder de juiste mensen met de juiste visie en uitvoering kom je nergens. Het ZCFC-programma ‘Bouwen, borgen, betrokkenheid dat het bestuur 3 jaar geleden is opgestart, heeft dit als uitgangspunt. Iets dat uwen beide voorzitters niet hard genoeg kunnen onderstrepen, zonder jullie hulp als leden, mede-bestuurders, trainers, vrijwilligers kan de vereniging simpelweg niets. Om de volgende 40 jaar op de Kalverhoek mogelijk te maken hebben wij goede trainers, vrijwilligers, bestuurders nodig. Samen bouwen aan een toekomstbestendig ZCFC. Meld je daarom aan bij Dirk of Martijn als vrijwilliger, toekomstig bestuurs- of commissielid!

 

Namens het bestuur,

Martijn Jonker & Dirk Slootweg