Zo na de kerst en vlak voor de jaarwisseling, het moment om even terug te blikken naar 2021. Een jaar dat volledig in het teken stond van Corona: sportief en maatschappelijk. Een jaar waarin de vereniging in stilte de 90ste verjaardag moest vieren, maar ook het jaar waarin we in juni een ouderwetse afsluiting met BBQ hebben kunnen houden. Een jaar met beperkingen maar ook hoogtepunten. Helaas ook geen nieuwjaarsreceptie en wedstrijden. Grillig is misschien wel het juiste woord (met een knipoog naar onze nieuwe hoofdsponsor Grillhelden), want dat was het. Ondanks alle beperkingen hebben we met z’n allen toch veel kunnen doen: Het nieuwe overdekte terras, het verwelkomen van het 10e herenteam, de nieuwe hoofdsponsor Grillhelden, trainingskampen voor selectie en de JO19, de AH-, RABO- en grote Clubacties, de start van de 7×7 donderdagavond competitie, nieuwe bestuursleden, etc., etc.  Gaat dan alles goed? Nee, dat zou gegeven de bijzondere omstandigheden waarin we zitten ook gek zijn. Uiteraard zijn er zaken die beter kunnen of zaken die zijn blijven liggen. Iets waar wij als vereniging zeker geen passieve houding in moeten nemen, maar juist met elkaar de discussie over moeten blijven voeren. Denk hierbij aan de teruglopende inzet van vrijwilligers, de verduurzaming van de club, de stijgende kosten, het borgen van een veilig sportklimaat of de groei van de vereniging en de impact die dit heeft (vrijwilligers, speeltijden, openingstijden sportcomplex en bar).

Terugkijkend op 2021 is het hoogtepunt toch wel de inzet van alle mensen die ondanks de Corona maatregelen de club overeind hebben helpen houden. Veel dank aan hen (van spelers, begeleiders, trainers en bestuur) om ondanks de bijna dagelijkse veranderingen van de Corona maatregelen, toch de bal te laten rollen en teams te kunnen laten trainen en de wedstrijden door te laten gaan. Dat is misschien wel het grootste hoogtepunt van 2021: die verbinding en samenhorigheid. Tijdens het mixtoernooi en de afsluitende zeer druk bezochte BBQ in juni, was dat wel duidelijk. Fijn om elkaar weer te kunnen zien en spreken, fijn om met elkaar het gesprek over voetbal, familie en andere zaken te kunnen voeren.

Voor 2022 is dat wij jullie willen wensen. Naast een sportief en hopelijk weer ‘normaal’ voetbaljaar, een jaar waarin we elkaar blijven opzoeken en ondersteunen. Een jaar in goede gezondheid en vooral veel (voetbal)plezier. De basis voor ZCFC is solide, zelfs zeer goed, laten we in 2022 ervoor zorgen dat wij met elkaar er nog iets mooiers van maken.

Een goed en gezond 2022!

Namens het bestuur,

 

Roland & Martijn