Het is alweer enige tijd terug: tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben we de aftrap gegeven voor het verbouwen & verduurzamen van het sportcomplex van ZCFC. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we hierover nog een update gegeven.

Voor diegene die dat gemist hebben een korte samenvatting:

 • Wij hebben een energiecontract tot maart 2024, maar de noodzaak om te verduurzamen (en daarmee de kosten te verlagen in de toekomst) is hoog.
 • Om dit te realiseren is een stappenplan gemaakt (10 fases) dat, afhankelijk van prioriteit, beschikbaarheid en haalbaarheid de komende jaren doorgevoerd zal worden.
 • Maximaal Eur 100.000 investering uit eigen vermogen, maximaal Eur 150.000 in de vorm van een lening. De lening alleen uiteraard als dat noodzakelijk is. Unaniem akkoord op de ALV van de leden.
 • De volgorde van de verschillende stappen kan wisselen, dit is o.a. afhankelijk van de levertijden en beschikbaarheid leveranciers, maar ook de koppeling met de andere fases.
  Bekijk vooral de PDF van de nieuwjaarsreceptie even: ZCFC_Nieuwsjaarsreceptie 2023_website
 • Verduurzamen en tegelijkertijd de energiekosten verlagen: gasloos als dat helemaal lukt.

Waar staan we nu?
Veel werk is er verzet in denkwerk, planning en opvragen offertes door onze geweldenaren van de bouwcommissie (Rob Vos, Dirk Slootweg, Richard de Vos en Jan Hartog) en de heren van de mopperploeg (voorbereidingen).

 • Vervanging toiletten kleedkamer units: deze zijn al klaar (veel dank aan Hans Dekker, Ron Waij en Jan de Jager!!)
 • LED verlichting C-veld: dit zal in maart gaan plaatsvinden.
 • Zonnepanelen: 22-24 maart
 • Spouwmuurisolatie en het aanbrengen van dubbele beglazing: deze zomer.

De volgende fases (de ‘Zonneboiler’, verwarming kleedkamers & kantine, herstel voegwerk en de herindeling kantine) worden daarna verder uitgewerkt.

Financieel
Tijdens de nieuwjaarsreceptie is aangegeven dat de volgorde van de verschillende fases en de hoogte van de investeringen is bijgesteld (lager dan vorig jaar op de ALV ingeschat).

De totale investering (toiletten, LED verlichting, isolatie en zonnepanelen) voor deze eerste fases komt op ca. EUR 9.000 voor de toiletten, EUR 15.000 voor de LED verlichting, EUR 30.000 voor de Zonnepanelen, EUR 36.000 voor isolatie kantine (muur en glas), in totaal EUR 90.000. Een behoorlijk bedrag voor de club. Hier gaat nog wel respectievelijk 20% subsidie voor de toiletten en 30% voor de andere trajecten vanaf (BOSA subsidie). Deze kunnen worden aangevraagd na realisatie.

En last but not least: begin januari hebben wij ons ingeschreven voor een stapelbare subsidieaanvraag bij de Provincie Noord Holland. Gisteren ontvingen wij het heerlijke bericht dat zij ons EUR 25.000 toekennen voor het verduurzamen van ons sportcomplex! Eerder had ook de Rabobank al EUR 4.500 toegekend voor onze verduurzamingsambities. Deze laatste 2 zorgen ervoor dat wij voor deze eerste fases GEEN geldlening hoeven aan te gaan. Hoe lekker is dat! Kunnen het tot nu toe volledig uit eigen middelen financieren. Zodra er weer een update te geven is, melden wij ons weer!

 

Namens het bestuur

 

Roland & Martijn