Eerder schreven we al over onze zoektocht om ondersteuning te geven aan de Oekraïense samenleving. We zijn inmiddels een stapje verder. Er is contact gelegd met Anja Gerashchenko: oud Burgermeester van een 5-tal dorpen in de regio Kharkiv en tegenwoordig actief binnen het Zaanse CDA. Een korte video van haar: https://www.youtube.com/watch?v=m0vPWowxKnE

Voor de oorlogsvluchtelingen in het Zaanse, heeft Anja aangegeven dat er voor nu behoefte is aan materialen voor sportactiviteiten zodat zij bij o.a. de opvanglocatie van Taets e.e.a. kunnen gaan doen:

  • Voetballen (kinderen en senioren)
  • Badminton rackets en shuttles
  • 2e hands fietsen voor kinderen en volwassenen
  • Hoepels, springtouwen
  • Andere buitensport materialen

Het regelen van de ballen is een inkoppertje, die gaan wij als vereniging uiteraard verzorgen, maar heb je een van de andere opgenoemde materialen doelloos in de schuur of op zolder staan en wil je hier afstand van doen? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@zcfc.nl, de mensen in Taets zijn je zeer dankbaar.Wij zullen vanuit de vereniging met Anja in gesprek blijven om ook te kijken of nog andere mogelijkheden zijn om te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het contact te leggen en ondersteunen van een zustervoetbalclub in Oekraïne. Wordt vervolgd.

Namens het bestuur

 

Roland & Martijn