Vandaag heeft de gemeente de nieuwe voorwaarden bekend gemaakt zoals die al eerder door de Rijksoverheid waren gecommuniceerd. Een paar aanpassingen per 1 juni:

  • Jeugd 13 t/m 18 hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden. Gelijk aan de groep t/m 12 jaar mogen ook zij nu het duel aangaan.
  • Geen maximum aan de groepen sporters meer (was eerder maximaal 15 personen). Wel advies op groepsgrootte op maximaal 30 personen te houden
  • Buiten gelden geen maxima meer voor mensen om samen te komen: Toch is toeschouwen (bijv. bij de training van de kinderen) nog steeds NIET toegestaan.
  • Kantine en kleedkamers blijven gesloten.

Alle eerder aangekondigde maatregelen blijven van toepassing, net als het vooraf aanmelden van de training via de voetbal.nl app.
Het trainingsschema blijft ongewijzigd. Het bestuur is samen met de trainers en de teams in overleg hoe en of wij in de zomerperiode het sportcomplex voor de leden kunnen openhouden. Een en ander is afhankelijk van de animo onder de spelers/teams en de beschikbaarheid van vrijwilligers (Corona Coordinatoren) in deze periode. Hierover later meer.

Protocol Verantwoord Sporten in Zaanstad v3.0