We mogen weer! (vanaf 5 mei, gedeeltelijk)

Wij zijn zeer blij dat de jeugd weer de velden op mag! De afgelopen dagen zijn trainers en (jeugd)bestuur erg druk aan de slag gegaan om alles goed en veilig voor te bereiden. Een goede voorbereiding vraagt tijd, vandaar dat wij ervoor hebben gekozen niet op 29 april, maar op 5 mei de jeugdtrainingen ter hervatten. We hebben nog wat werk te verzetten om dit goed, veilig en verantwoord te kunnen doen. Tot die tijd blijft het sportcomplex gesloten.

NB: het nieuwe trainingsschema voor de jeugd zal later deze week worden gepubliceerd.

Goed, gezond en veilig kunnen sporten, je teamgenoten weer te kunnen zien en spreken en tegen een balletje te mogen trappen, het kan en mag weer!!!
Vanaf dinsdag 5 mei is het complex weer open, maar…om dit veilig te kunnen doen zijn er wel een paar spelregels die wij meegeven aan de spelers, ouders en de trainers. Alles gericht om samen met jullie het Coronavirus te kunnen stoppen: alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Een hele riedel, maar extreem belangrijk om dit alvast goed door te lezen. Dit zijn de voorwaarden om weer open te mogen.

De afspraken:

 • Iedere sporter moet in sportkleding het complex betreden en weer verlaten
 • Kleedkamers zijn dicht: niet douchen of na afloop of omkleden, kortom niet samenkomen
 • De kantine is gesloten, alleen de toiletten zijn open (houd afstand!)
 • Bestuur zal tijdens iedere training toezicht houden om alles te begeleiden (herkenbaar aan de oranje hesjes), samen met de trainers
 • Geen ouders of supporters langs de lijn

Daarnaast gelden de volgende veiligheid- en hygiëneregels gelden voor iedereen:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar)
 • Speler komen in hun sportkleding naar het complex en verlaten ook het sportcomplex in sportkleding (kleedkamers en kantine zijn gesloten)
 • Neem je eigen bidon met water mee van huis en ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes (gooi na gebruik de papieren zakdoekjes in de afvalbakken op de club)
 • Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie
 • Douche thuis en niet op de sportlocatie
 • Vermijd het aanraken van je gezicht
 • Schud geen handen
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.

Samen met jullie willen wij voor de optimale veiligheid op de club zorgen, daarom vragen wij jullie:

Ouders van de jongste jeugd (JO7 tot en met JO13)

 • Uw kind af te zetten voor de poort van ZCFC en tijdig weer op te halen. Houd hierbij rekening met elkaar en houd 1,5 meter afstand t.o.v. de andere ouders
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.
 • Zorg voor een bidon met water voor uw kind en laat uw kind voor vertrek thuis gebruik maken van het toilet
 • Trainers krijgen van de club instructies om het geheel in goede banen te begeleiden en uw kind veilig te laten voetballen.

Ouders en spelers Jeugdteams JO15-JO19

 • Uw kind af te zetten voor de poort van ZCFC en tijdig weer op te halen. Houd hierbij rekening met elkaar en houd 1,5 meter afstand t.o.v. de andere ouders en spelers
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.
 • Kom je zelf naar de club? Houd je dan aan de algemene afspraken (1,5 meter afstand, ben je ziek of verkouden, blijf thuis) en kom in je sportkleding naar de club.
 • Neem een bidon met water mee en ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet
 • Op het veld: ook hier houd 1,5 meter afstand van elkaar. De trainer zal hier op toezien.

Het kan zijn dat er naast deze enorme hoeveelheid informatie, er toch nog vragen zijn. We hebben een poging gedaan hier antwoord op te geven:

Veelgestelde vragen jeugdtrainingen onder Corona maatregelen

Welke maatregelen heeft ZCFC getroffen om besmetting te voorkomen?
De afgelopen dagen zijn het (jeugd) bestuur en de trainers heel hard bezig geweest om het trainen weer mogelijk te maken, met als concreet resultaat:  het aanstellen van een  Corona coördinator tijdens de trainingen, instructies voor de trainers, speciale spelvormen voor de jeugd vanaf 13 t/m 18, desinfecterende materialen, een protocol voor ouders, kinderen, bestuur en trainers, maximale hoeveelheid kinderen op een veld bij de JO7-JO13 en een veldbezetting met 1,5 meter afstand of meer voor de JO15-JO19.

Is het meedoen aan de trainingen verplicht?
Nee, zeker niet, iedereen is daarin vrij. Bij twijfel, mail of bel even met de Corona coördinator of de trainer. Vanuit ZCFC hebben wij er echter alles aan gedaan om de veiligheid te waarborgen en juist de jeugd weer de mogelijkheid te bieden even een balletje te kunnen trappen. Weken binnen zitten heeft een forse impact. De teamgenoten weer kunnen zien, spreken en even een balletje te trappen is belangrijk, juist voor de jeugd. Vandaar dat wij alles op alles hebben gezet om juist dit vanaf 5 mei mogelijk te maken.

Is het veilig voor mijn kind om te komen trainen?
ZCFC heeft er alles aangedaan om de veiligheid te kunnen waarborgen: een Corona coördinator, instructies voor de trainers, speciale spelvormen voor de jeugd vanaf 13 t/m 18, desinfecterende materialen, etc. Als iedereen zich aan de regels houdt, is het zeker veilig om te kunnen trainen. Dit laatste is zeer belangrijk: wij zijn afhankelijk van de mate van discipline van de ouders en kinderen. Is een kind ziek of verkouden? Kom niet naar de training. Met al deze genomen maatregelen is het veilig om te komen trainen.

Wie is het aanspreekpunt tijdens de trainingen?
De trainer op het veld en de Corona coordinator buiten het veld

Kan ik een vriend of vriendin meenemen om te laten trainen?
Zeker, maar wel graag van te voren aanmelden. Zie het formulier hiervoor onderaan.

Waarom mogen ouders (en toeschouwers) niet langs de velden, dit is toch veilig?
Helaas, wij maken de regels niet.. De voorwaarde om open te mogen is dat er geen ouders of toeschouwers langs de lijn komen te staan. Dit uiteraard om samenscholing en besmetting te voorkomen.

Waarom moet ik mijn kind voor de poort van het complex afzetten?
Zoals hierboven aangegeven, mogen ouders en toeschouwers het complex niet op. Wij vragen de ouders die hun kinderen brengen, maximaal 10 minuten voor aanvang van de training bij de ingang van ZCFC aanwezig te zijn. Hierna kunnen zij zelf het complex op lopen. Belangrijk om ook voor de poort dezelfde Corona maatregelen in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand, etc. De kinderen zullen spoedig na afloop van de training het sportcomplex weer verlaten. Zorg er a.u.b. voor dat u ook hier maximaal 10 minuten voor het beëindigen van de training aanwezig bent.

Wat als mijn kind geblesseerd raakt tijdens de training, wie zorgt dan voor hem/haar?
Op het veld de trainer (net als daarvoor) en buiten het veld de Corona Coördinator. Daarnaast zijn er Coolpacks en is staat de  verbandtrommel klaar, mocht dat nodig zijn. Zorg er daarom voor dat uw kind uw telefoonnummer heeft. In noodgevallen, zal de Corona coördinator dan met u contact opnemen.

De regering had laten weten dat er vanaf 29 april al getraind mocht worden, waarom het sportcomplex op 5 mei open?
Zoals eerder gecommuniceerd op de website, vergt het nogal wat tijd om het trainen veilig en goed voor te kunnen bereiden. Wij zijn daarin afhankelijk van de vrijwilligheid van trainers en bestuursleden en kiezen voor een zorgvuldige voorbereiding om veilig te kunnen openen.

Moeten de ballen ook worden ontsmet na de trainingen?
Het advies is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van eigen materialen, vandaar ook het verzoek zelf een bidon met water vanaf huis mee te nemen. Het reinigen van een voetbal en dergelijke is niet nodig volgens het RIVM en de KNVB. Wel worden andere materialen -die veel met handen worden aangeraakt- direct na de trainingssessie gereinigd door de Corona coördinator of de trainer. Hiervoor zijn bij ZCFC desinfecterende doekjes en  sprays aanwezig.

Ik ben dispensatiespeler, voetbal in de JO13, maar ben al 13 jaar. Mag ik dan toch met mijn eigen team meedoen?
Nee, helaas. Neem alsjeblieft contact op met je trainer (trainingsschema volgt later deze week) of de Corona Coördinator, hij/zij kan ervoor zorgen dat je mee kunt trainen met de andere groep (13 t/m 18 jaar). De leeftijdscategorieën van de Rijksoverheid en RIVM en die van de KNVB teamindelingen, komen helaas niet overeen. Op zich te verklaren, het ene is gericht op sportiviteit, het andere op veiligheid i.v.m. besmetting. Dat zijn 2 verschillende dingen, maar vervelend is het wel. Wij moeten ons hieraan wel houden: het toepassen van de maatregelen (waaronder de leeftijdsindeling) is een voorwaarde om als vereniging open te mogen.

Mijn vraag stond er niet tussen, wie kan ik benaderen?
Mail je vraag naar coronacoordinator@zcfc.nl

Wie is de Corona Coördinator(en)?
Dit zijn de bestuursleden die bij toerbeurt iedere avond training toezicht zullen houden: o.a. Rob Vos, Jan Dorjee, Dirk Slootweg, Arnold Hendriks, Martijn Jonker, Reinier Janssen en Peter de Vries

Wil je een vriend of vriendin mee laten trainen?

Graag! Juist nu is het belangrijk om met elkaar even stoom af te blazen en een balletje te trappen. De trainer wil dit alleen wel graag van te voren weten zodat hij rekening kan houden met de hoeveelheid extra spelers. Laat je vriend of vriendin even via het onderstaande formulier zich op tijd aanmelden, dan is hij of zij van harte welkom bij ZCFC! Na aanmelding ontvang je een mail wanneer, bij welke training en hoe laat je aanwezig moet zijn.