Support Casper

ZCFC veteranen supporten Casper

Veteranen-opperman Peter de Vries:  “Wij zijn we niet voor een traditionele shirtsponsor gegaan. We hebben in Support Casper een goed doel gevonden om de komende jaren in te spelen. Wij hopen als team zo Casper van Eijck (clubarts van Feyenoord en verbonden aan Erasmus MC) te helpen zijn doel te realiseren om in de strijd tegen alvleesklierkanker, 10 mln bij elkaar te brengen. Op deze manier willen wij aandacht vragen om zijn doel te realiseren. Tijdens onze aankomende bardiensten willen we dan een collectebus op de bar zetten om extra donaties te kunnen doen voor Casper.”

Onderzoek mogelijk maken

Met het geld dat we met de Support Casper campagne ophalen willen we onderzoek mogelijk maken naar de effecten van behandeling van alvleesklierkanker met viro-immunotherapie. Een hele nieuwe, innovatieve aanpak waarbij de kracht van de patiënt en zijn vermogen om het eigen lichaam in te zetten tegen de kwaadaardige tumor, wordt ingezet. De verwachting is dat deze behandeling straks ook toe te passen zal zijn op andere, moeilijk te behandelen vormen van kanker.

Al meer dan 25 jaar werkt Prof. dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC met alvleesklierkankerpatiënten. In al die jaren zijn er standaard drie opties zodra de diagnose is gesteld: chemotherapie, bestraling en soms een operatie, maar meestal is het daar al te laat voor. Erg effectief zijn de behandelingen niet: op dit moment sterft 93% procent van alle alvleesklierpatiënten en vaak al binnen een half jaar.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.
Ik Accepteer